Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

SILVER LAKE: “Silver Lake”

Οι Silver Lake είναι μία μελωδική progressive metal μπάντα με φανερές επιρροές από την Αμερικάνικη σχολή. Το γκρουπ ξεκίνησε το 2003 σαν μία cover-μπάντα παίζοντας διασκευές από Europe, Deep Purple, Angra, Dream Theater κ.α.
Κατά την διάρκεια του 2007 και έπειτα από πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα εμπρός και να συνθέσουν τα δικά τους τραγούδια βασιζόμενοι στις εμπνεύσεις που κατά καιρούς είχαν.
Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο 2010 και στην δημιουργία της πρώτης full length κυκλοφορίας τους, με τίτλο, τι άλλο, το όνομα του συγκροτήματος! Στο ομώνυμο album τους λοιπόν θα βρούμε οκτώ συνθέσεις απο τις οποίες η μία είναι διασκευή. Και πιο τραγούδι διασκευάζουν; Το "Slave To The Grind" των Skid Row!
Το πιο δυνατό όμως στοιχείο σε αυτήν την κυκλοφορία είναι η συμμετοχή μερικών δυνατών ονομάτων της Ιταλικής σχολής όπως για παράδειγμα του Michele Luppi (ο οποίος είναι γνωστός για την συμμετοχή του σε μπάντες όπως Killing Touch, Los Angeles, Vision Divine κ.α.), Simone Mularoni (Empyrios, DGM) και Gabriele Ravagliaand.

Επίσης ο Michele Luppi συνέθεσε και ερμηνεύει ένα από τα τραγούδια του album που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ίσως και το καλύτερο του δίσκου! "Before The Storm" είναι το τραγούδι που ανοίγει το άλμπουμ και πρόκειται για μία πολύ καλή εισαγωγή για το τι πρόκειται να ακούσουμε! Σκληρές progressive κιθάρες συνοδευόμενες από μία δυνατή μελωδία και ένα “πιασάρικο” refrain που σου κολλάει στο μυαλό από το πρώτο άκουσμα! Αρκετά πιο progressive ρυθμοί στο επόμενο τραγούδι, "Help Me To Fight The Rain", το οποίο όμως δεν κάνει την διαφορά!
Το "Break" είναι ένα instrumental κομμάτι το οποίο κινείται σε ρηχά νερά και κατά την προσωπική μου γνώμη το βρίσκω περιττό για πρωτοεμφανιζόμενο group να συμπεριλαμβάνει ένα instrumental κομμάτι στο album του! Και φτάνουμε στο "Life" που τα φωνητικά αναλαμβάνει ο Michele Luppi! Απλά καταπληκτικό! Μελωδία και συναίσθημα σε πλήρη αρμονία και τα φωνητικά του Michele Luppi να σε ταξιδεύουν.
Η διασκευή στο κλασσικό "Slave To The Grind" των Skid Row είναι καλή καθώς προσπαθούν να δώσουν μία διαφορετική προσέγγιση και το τελικό αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Τα υπόλοιπα τραγούδια του ντεμπούτο τους είναι και αυτά καλά, με κορυφαίο το τελευταίο, "Silver Lake". Θα έλεγα πως οι Silver Lake μπορούν να κριθούν αρκετά, έως πολύ, ελπιδοφόροι! Έχουν αρκετά στοιχεία που με λίγη προσπάθεια πιστεύω πως σε μερικά χρόνια θα “παίζουν” σε άλλο επίπεδο! Τσεκάρετε τους!
Βασίλης Χασιρτζόγλου (Aναδημοσίευση από το www.Rockway.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...