Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

MR. BIG: “What If…”

Αναδημοσίευση από
το
www.Rockway.gr

“Φωνή λαού, οργή Θεού”, λέει το σοφό ρητό. Το ξέρω. Ακούγεται τετριμμένο θα μου πείτε. Έλα όμως που δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζεσαι να το ασπαστείς. .
Όπως δηλαδή και στην περίπτωση των αγαπητών μας Mr Big. Έπειτα από απαίτηση των πολυπληθών οπαδών τους, οι θρυλικοί πλέον Αμερικανοί hard rockers αφήνοντας κατά μέρος τις προσωπικές τους ενασχολήσεις, επέστρεψαν δυναμικά για να μας προσφέρουν έναν ακόμη δίσκο, τιγκαρισμένο με αγνό rock n’ roll feeling. Το έναυσμα δόθηκε το 2009 με το reunion live CD/DVD, το εξαιρετικό “Back To Budokan”, σηματοδοτώντας την επιστροφή της original τετράδας από το Los Angeles στις επάλξεις. Οι διαθέσεις του καθενός ξεκάθαρες.
Και το “What If…”, έρχεται με την χαραυγή του 2011 να δηλώσει πως οι MR Big είναι παρόντες και στην νέα τούτη δεκαετία. Με ήχο εμφανώς πιο τραχύ και ογκώδη, με χαρακτηριστικότερο ίσως εκείνον στις κιθάρες του τρομερού Paul Gilbert, όλα τα στοιχεία που αγαπήσαμε στους Mr Big βρίσκονται εδώ. Από τις απίστευτες φωνητικές αρμονίες ενός εκ των κορυφαίων ερμηνευτών του είδους, του “Mr Vocalist” Eric Martin, μέχρι το σταθερά ισχυρό rhythm section του πολυβραβευμένου μπασίστα τεχνίτη Billy Sheehan και του Pat Torpey στα τύμπανα. Βέβαια, οι melodic αναφορές εδώ είναι ελάχιστες, ούτε και θα συναντήσετε τα τρελά hits με τα οποία καθιερώθηκαν πίσω στα early ‘90s με δισκάρες όπως τα “Lean Into It” και “Bump Ahead”. Ακούγοντας όμως τα “Undertow” (πρώτο single), “American Beauty”, “Once Upon A Time”, “I Get The Feeling” καθώς και τα πιο ήρεμα και μελό “Stranger In My Life” και “All The Way Up”, θα διακρίνετε μια ποικιλία στον ήχο τους από επιθετικά pure hard rockin’ up και mid tempo κομμάτια έως και την απαραίτητη μπαλάντα ως είθισται σε τούτο τουλάχιστον τον ήχο.
Σε αυτό πιθανότατα συνέβαλε και η παραγωγή του Kevin Shirley (Aerosmith, Rush, Journey, Iron Maiden), ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους παραγωγούς στο hard rock/heavy metal. Εν τέλει, μιλάμε για ένα album που για τα δεδομένα του σήμερα και σε συνδυασμό με το μέγεθος και το αστείρευτο ταλέντο των μελών της μπάντας, σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε και θα περάσετε όμορφα ακούγοντάς το.
Επιπλέον, μεγάλο δέλεαρ για την αγορά του, αποτελούν για τους συλλέκτες κυρίως τα 4 διαφορετικά formats τα οποία έχουν σχεδιαστεί για την κυκλοφορία τους, από την συνήθη ύποπτο, Frontiers Records. Προσωπικά, επιλέγω την διπλή digipak CD/DVD εκδοχή. The …BIG 4 are back for good!
Άρης Αβραμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...