Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

DETROIT ROCK CITY

Θέλω να σκεφτεί ο κάθε ένας από εσάς, πόσες φορές, έχει κάνει την οποιαδήποτε τρέλα ή θυσία, ώστε να δει την αγαπημένη του μπάντα Live, ή έστω ν’ αγοράσει ένα σπάνιο βινύλιο σε μια εξωφρενική τιμή και εκτός του ότι μπορεί να του λείπουν μερικά χρήματα για τη συμπλήρωση του ποσού, να ξέρει πως αν τα χαλάσει στην εν λόγο αγορά, δε θα έχει χρήματα για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο! Πόσες φορές πράγματι; Έχεις λίγο χρόνο για να το σκεφτείς… τέλος χρόνου!!
Είμαι σίγουρος πως στον κάθε ένα από εσάς, ήρθε ένα μικρό χαμογελάκι στο πρόσωπο και ίσως μια μικρή ανατριχίλα έτσι;
Οι Hawk (Edward Furlong, ο τότε μικρός John Connor από το Terminator, American History X), Jam (Sam Huntington), Lex (Giuseppe Andrews) και Trip (James De Bello), έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!
Ενώ ετοιμάζονται για την πιο σούπερ συναυλία της ζωής τους, να δουν τους Kiss live, η θρησκόληπτη μαμά του Jam μέλος των Μ.Α.Τ.Μ.Ο.Κ!! (Mothers Against The Music Of Kiss), βρίσκει τα εισιτήρια και τα καίει μπροστά τους… φρίκη, αλλά δε φτάνει αυτό, βάζει με τη βία το γιόκα της σε ένα καθολικό σχολείο εσώκλειστο, οπότε συναυλία goodbye!
Κι από αυτή τη στιγμή ξεκινά μια εκπληκτική ταινία, με τους ήρωες μας, να παθαίνουν τα πάνδεινα μέχρι τελικά να βρεθούν στη συναυλία της ζωής τους!
Το Detroit Rock City, είναι μια Kiss ταινία και αυτό καθόλου μη σας τρομάζει, διότι δεν επικεντρώνεται τόσο στο brand name, αλλά στους χαρακτήρες και τα παθήματα τους και παρότι οι κριτικές ανάμεσα στους οπαδούς των Kiss, ήταν ανάμεικτης ψυχολογίας, προσωπικά πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ καλή (η ταινία τους χάλασε τώρα, εδώ έχουν βγάλει μπιμπερό και πάνες με το όνομα της μπάντας)!!
Αλλά ακόμη κι αν όντως δε σας άρεσε (γούστα είναι αυτά!), δε μπορεί να μη σας γεμίσει το soundtrack, το οποίο περιέχει 20 κομμάτια από Black Sabbath, μέχρι Pantera, Van Halen, Marilyn Manson, The Runaways και Kiss φυσικά! Και αν αυτό, δε πείσει εσάς τους απαιτητικούς να τη δείτε ή να αγοράσετε τη μουσική της, απλά αναφέρω πως υπάρχουν εκτός soundtrack, 38 (!!) ακόμη τραγούδια, τα οποία ακούγονται μέσα στο φιλμ! Έπος;! Ένα μικρό ακόμη tip, είναι πως ήταν η πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε(μιλάμε για το 1999) σε οπτικό δίσκο!
Συμπέρασμα… αν δε κάνεις το κόπο να δεις τη ταινία… να την ακούσεις!

Tracklist:

The Boys are Back in Town-Everclear

Shout it Loud-Kiss
Runnin With the Devil-Van Halen
Cat Scratch Fever-Pantera

Iron Man-Black Sabbath

Highway to Hell-Marilyn Manson
20th Century Boy-T.Rex
Detroit Rock City-Kiss
Jailbreak-Thin Lizzy
Surrender-Cheap Trick
Rebel Rebel-David Bowie
Strutter-The Donnas
School Days-The Runaways
Little Willy-Sweet
Nothing Can Keep Me from You-Kiss


Μιχάλης Κανακουσάκης (www.rockway.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...