Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

PSYCRENCE: "Distance" (promo)

Πιστεύω σε εκείνον που χτίζει και προχωράει. Και εδώ μόλις συνάντησα αυτήν την περίπτωση, και δεν μιλάω για άλλους εκτός από τους PSYCRENCE.
Το σχήμα αυτό , ναι, λειτουργεί σαν μονάδα, σαν ένα. Το δέσιμο τους είναι ιδιαίτερο και οι μεταλλικοί τους ήχοι συγκλονιστικοί. Το promo των PSYCRENCE με πίεσε ένας πολύ καλός φίλος να το ακούσω το περασμένο Σάββατο (ξέροντας πως θα διατυπώσω την πραγματική και αληθινή μου άποψη), χωρίς να με ενημερώσει το τι πρόκειται να ακούσω.
Κάθομαι λοιπόν και με το που ξεκινάει (Convergence) με fade in riffs-εκπληκτικές κιθάρες & solo- σε mid tempo και αρκετή βαρύτητα θα έλεγα , προσπαθώ να μην παρασυρθώ από τους ήχους και να εντοπίσω από πού στο καλό μας ήρθαν. Περνάω στο δεύτερο (Moral Decay) γρήγορο και πάλι εδώ φοβερές κιθάρες, μεστός ήχος, πραγματικό μέταλλο, όχι στερεότυπο, όχι κοινότυπο. Μπαίνοντας στο τρίτο κομμάτι (Incised Path) πιάνομαι ανίκανη στην εξακρίβωση της ταυτότητας τους, το καθαρό ατσάλι που εκπέμπουν με αποσυντονίζει και έτσι εναποθέτω τις τελευταίες μαντικές μου ικανότητες στο τελευταίο (Distance) το οποίο μια που το άκουσα μια που το λάτρεψα. Ήταν η σύνθεση που μου κόλλησε.
Είναι από αυτά που σε μαγνητίζουν και τα ακούς ξανά και ξανά. Θέλεις να γεμίσεις από αυτό, να το ευχαριστηθείς, και να μην σκεφτείς τίποτα άλλο. Έτσι βρέθηκα εδώ μια εβδομάδα μετά , να κάνω την παρουσίαση ενός από τα καλύτερα Ελληνικά promos του 2010.
Στην εκπνοή της χρονιάς αυτής, και με μεγάλη χαρά θα ευχηθώ μέσα στο 2011 να έχουμε full length album των PSYCRENCE. Οι ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ (vocals), ΚΙΜΩΝ ΖΕΛΙΩΤΗΣ & ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (guitars), ΘΩΜΑΣ ΚΟΥΡΗΣ (bass), και ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ (drums),ξεκίνησαν μόλις το 2009, με την προοπτική να προσπαθήσουν να γράψουν και να παίξουν την μουσική που τους αρέσει αλλά και για να περνάνε καλά. Με την λογική αυτή λοιπόν φτάσαμε στα τέλη του 2010, να έχουμε στα χέρια μας το promo DISTANCE που συγκλονίζει. Με 4 καταπληκτικές συνθέσεις πάνω από 5 λεπτά, ως και 7.30, βάζουν τον στόχο για το επόμενο βήμα.
“ Το σκεπτικό πίσω από τον ήχο που έχουμε σαν μπάντα, είναι να συνδυάσουμε τις βαριές επιθετικές κιθάρες με μελωδίες, να παίξουμε κάτι σύγχρονο και σύνθετο το οποίο όμως να παραμένει άμεσο και εύηχο για τον ακροατή. Επίσης ρίξαμε ιδιαίτερο βάρος και στο θέμα της παραγωγής και μίξης των κομματιών θέλοντας όσο το δυνατόν να ξεφύγουμε από τα Ελληνικά στερεότυπα ” δηλώνει ο μπασίστας της μπάντας ΘΩΜΑΣ ΚΟΥΡΗΣ . Όσο για τις επιρροές τους? Μια ακρόαση θα σας πείσει για το πώς οι κλασικοί μεταλλικοί ήχοι (IRON MAIDEN-METALLICA-JUDAS PRIEST κ.ά.) μπορούν να συνυπάρξουν με πιο πρόσφατες επιρροές ( NEVERMORE-DREAM THEATER- SOILWORK-SCAR SYMMETRY-PAIN OF SALVATION κ.ά.) βάζοντας αρκετές φορές ανά διαστήματα progressive τόνους.
Είμαι σίγουρη πως το “Distance” θα πάει υπέρ του δέοντος καλά και έτσι ο προγραμματισμός full album θα υλοποιηθεί άμεσα. Αισιόδοξοι περιμένουν την αναγνώριση και την αξίζουν. Έτοιμοι να ανέβουν σε μουσικές σκηνές εντός και εκτός Αθήνας αλλά και έτοιμη να βρεθούν και εκτός Ελλάδας. Η ανθρώπινη προσέγγιση και η σκοτεινή επαφή είναι αυτά που θα σε αγγίξουν πρώτα στους PSYCRENCE. Εμείς είμαστε (ήδη) εδώ αναμένοντας, τι άλλο, την επιτυχία τους.
http://www.psycrence.com/
www.myspace.com/psycrence
band@ psycrence.com
“To Find The Right Answer, You Have To Cross The Line
Accept To Treat Real Humans, As Disposable Lab Rats” (Moral Decay)
ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΕΡΑΚΟΥ για το http://www.rockway.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...