Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

"The School of Rock”.

Αναδημοσίευση από το www.rockway.gr

Πραγματικά, το να μάθεις τα πάντα ή καλύτερα σχεδόν τα πάντα για τη μουσική μας, θα έπρεπε να υπάρχει ένα “School of Rock”, τουλάχιστον εξατάξιο, ώστε να καλύψεις τις βασικές σου γνώσεις γύρω από αυτό το σύμπαν, που ονομάζεται, ευρύτερα Rock n’ Roll! Κάτι τέτοιο σκέφτηκαν και οι παραγωγοί και συντελεστές της ταινίας “The School of Rock”.
Με πρωταγωνιστή το γνωστό ηθοποιό και λάτρη της rock μουσικής “Jack Black”, στο ρόλο του τραγουδιστή/κιθαρίστα “Dewey Finn”, να μας κάνει να γελάμε με τα παθήματα και καμώματα του και έμμεσα να μας προκαλεί και ένα βαθύ χαμογελάκι, μιας και ο χαρακτήρας του μας θυμίζει, πολλά αληθινά παραδείγματα, αλλά και γεγονότα!

Για παράδειγμα το stage diving, στο οποίο ο χαρακτήρας του Black προσγειώνεται, κάπως άδοξα, είναι πραγματικό γεγονός και συνέβη στον τραγουδιστή τον “The Cult”, σε μια συναυλία όπου ο Jack Black ήταν παρών!!
Για τις ανάγκες και της ταινίας, ο σκηνοθέτης “Richard Linklater”, έψαξε, βρήκε και επιστράτευσε, όλα τα 13χρονα μουσικά ταλέντα της Αμερικής, ώστε να ροκάρουν/παίξουν αρκετά γνωστά τραγούδια, με αποτέλεσμα το soundtrack, να βραβευτεί από τα Grammy Awards το 2004, ως Best Compilation Soundtrack! Στη ταινία συμπεριλαμβάνονται/ακούγονται τραγούδια από AC/DC, THE CLASH, THE DOORS, KISS, DEEP PURPLE, RAMONES και LED ZEPPELIN! Όμως αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι η συμμέτοχη του τραγουδιού των “Zeps”, “Immigrant Song”!!! Γενικά ποτέ δεν έχουν δώσει κάποιο τραγούδι τους και για κανένα απόλυτος λόγο, εκτός από το κινηματογραφικό παραγωγό και πρώην συντάκτη του “Rolling Stone magazine”, Cameron Crowe.
Ο οποίος ήταν και ο μόνος, που έκανε θετική κριτική στη μπάντα όταν εκτελούσε χρέη συντάκτη, (γι’ αυτό να προσέχουμε τρομάρα μας το θάψιμο χωρίς αιτία!) οπότε με τη μεσολάβηση του και με το έξυπνο video που “γύρισε” και έστειλε στη μπάντα ο σκηνοθέτης, με τα παιδιά και τον τρελό Jack να παρακαλούν, να τους αφήσουν να χρησιμοποιήσουν το τραγούδι τους, το θαύμα έγινε!!
Άντε και στους Metallica την επόμενη φορά!! Γιατί το λέω αυτό;! Υπήρχε τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, η ιδέα ενός sequel, αλλά η “Paramount”, το αρνήθηκε!
Σχολιάζοντας το έξυπνα και γεμάτος χιούμορ ο Jack Black, είπε πως κι εκείνος δε θέλει να γίνει μια συνέχεια του “School..”, γιατί είναι σίγουρος πως θα γίνει καλύτερη από τη πρώτη και είναι κρίμα!! Για την ιστορία είναι ένα καλό ταινιάκι και πήγε καλά εισπρακτικά, το ίδιο και το soundtrack! Οπότε αν δεν το έχετε δει και ακούσει και δε ξέρεται τι να κάνετε αυτό το Σαββατόβραδο, τιμήστε το βιντεοκλαμπά της γειτονιάς σας και πωρωθείτε!!
Tracklist:
School of Rock- School of Rock
Your Head and Your Mind and Your Brain- Jack Black
Substitute-The Who
Fight-No Vacancy
Touch Me-The Doors
I Pledge Alliance to the Band-J. Black
Sunshine of your Love-Cream
Immigrant Song-Led Zeppelin
Set You Free-The Black Keys
Edge of Seventeen-Stevie Nicks
Heal me I’m Heartsick-No Vacancy
Growing On Me-The Darkness
Ballrooms of Mars-T. Rex
Those Who Cant Do-J. Black
Bonzo Goes To Bitburg-Ramones
T.V Eye-Wylde Rattz
It’s a Long Way To The Top-AC/DC
Μιχάλης Κανακουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...