Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

THE POODLES: “No Quarter”

Αναδημοσίευση από το www.rockway.gr
Μία φορά κι έναν καιρό, το 2006 συγκεκριμένα, ο Jakob Samuel (ως ντράμερ στους Talisman και The Ring) ρωτήθηκε εάν θα τραγουδούσε το "Night of Passion" (στίχοι της Sonja Aldén και μουσική από τους Matti Alfonzetti, Johan Lyander and Robert Olausson).
Στον Samuel άρεσε το τραγούδι και ζήτησε από τον Christian Lundqvist να τον συνοδεύσει στα τύμπανα σ’αυτήν την προσπάθεια. Αργότερα, ο μπασίστας Pontus Egberg (Lion Share) και ο κιθαρίστας Pontus Norgren (Talisman, Humanimal) ένωσαν τις δυνάμεις τους γιαυτό το τραγούδι και δημιούργησαν μία μπάντα με το όνομα
The Poodles.
Οι The Poodles ήταν ένας από τους 10 φιναλίστ στο Melodifestivalen 2006, έναν δημοφιλή ετήσιο μουσικό διαγωνισμό στην Σουηδία που οδηγεί το νικητή στο διαγωνισμό της Eurovision, και συνοδεύτηκαν στο διαγωνισμό από έναν παλιό φίλο του Samuel, τον Mats Levén στα δεύτερα φωνητικά.
Οι The Poodles κατέλαβαν την 4η θέση στο Melodifestivalen 2006, και έπειτα κυκλοφόρησαν το “παρθενικό’’ τους άλμπουμ με τον τίτλο Metal Will Stand Tall στην Σουηδική αγορά το Μάιο του 2006.
Στην συνέχεια το παραμύθι που έγινε ιστορία,περιλάμβανε περιοδείες σε 30 ευρωπαϊκές χώρες,την Ιαπωνία και την Ρωσσία ,δύο ακόμη επιτυχημένους σε πωλήσεις δίσκους (και καταπληκτική μουσική βεβαίως, βεβαίως), 9 πλατινένια singles,το επίσημο τραγούδι της Σουηδίας στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο το 2008,ακόμη μία συμμετοχή στο Melodifestivalen το 2008 με το τραγούδι Line Of Fire για το οποίο συνεργάστηκαν με τον E-Type (Bo Martin Erik "E-Type" Eriksson) γνωστό Σουηδό καλλιτέχνη με πολυπλατινένιες δουλειές στο χώρο της Eurodance μουσικής.
Εικόνες και ήχοι από την περιοδεία για την στήριξη και προώθηση του τρίτου τους άλμπουμ ‘’Clash Of The Elements’’, περιλαμβάνει τούτη εδώ η ζωντανή κυκλοφορία “No Quarter” (το cd)- "In the Flesh’’(το dvd), που σηματοδοτεί και την έναρξη συνεργασίας με τη μεγαλύτερη και καλύτερη αυτήν την στιγμή εταιρεία του μελωδικού χώρου, τη Frontiers Records.
Η επιλογή των τραγουδιών είναι ισομερής (από 3 τα Metal Will Stand Tall και Sweet Trade), με την τελευταία χρονικά δουλειά τους το "Clash Of The Elements" να παρουσιάζει ένα τραγούδι παραπάνω (4).
Πρόκειται για εμφάνιση best of με όλα τα τραγούδια πρώτης γραμμής να είναι εδώ και οι οπαδοί να παραληρούν: από τις μοναδικές στιγμές των Night Of Passion, Metal Will Stand Tall και Echoes From The Past μέχρι τα Seven Seas, Caroline, Thunderball, ενώ την τιμητική τους έχουν τα Like No Tomorrow, One Out Of Ten, Caroline, Too Much Of Everything και I Rule The Night καθώς η κυκλοφορία ήταν πρόσφατη χωρίς αυτό να εμποδίζει τους οπαδούς να γνωρίζουν τους στίχους και να τραγουδούν (το οπτικό ντοκουμέντο είναι αψευδής μάρτυρας). Το ακυκλοφόρητο Lullaby For Jimmy είναι μία ευκαιρία για τον Henrik Bergqvist τον αντικαταστάτη του Pontus Norgre στην κιθάρα, που αποχώρησε τον Απρίλη του 2008 για να παίξει, σύμφωνα με δήλωση του, "σκληρότερο υλικό’’ με τους HammerFall, να εκδηλώσει με λυρισμό το ταλέντο του.

Υπάρχει επίσης το Line Of Fire το τραγούδι της συμμετοχής στο Melodifestivalen το 2008 (και κατά τη γνώμη μου υπερβολικά ποπ-ροκ σύνθεση που θυμίζει OASIS) και ένα μάλλον ψιλοαδιάφορο drum σόλο.
Κυκλοφορία που είναι ολοκληρωμένη στην deluxe κυκλοφορία cd+dvd,αν και λείπει η κομματάρα "Kingdom Of Heaven" που συντέθηκε από τον Jakob Samuel και τον αδικοχαμένο πρώην συνεργάτη του τον Marcel Jacob.
Θα περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη κυκλοφορία τους, που υπολογίζεται την άνοιξη του 2011…. και νόμιζα πως μόνο εμείς οι Έλληνες τρελλαινόμαστε για την Eurovision….
Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...