Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

GLORY DAYS (1988)

H βόλτα στο παρελθόν συνεχίζεται αυτή τη φορά πάμε πίσω στο 1988.
Εκπληκτική χρονιά και χάριν του αφιερώματος θυμηθήκαμε πολλά σπουδαία άλμπουμ της εποχής. To ΜTV στα πολύ επάνω του εκείνη τη χρονιά αφού καταφέραμε να δούμε πολλά από τα τα λατρεμένα μας συγκροτήματα σε μοναδικές live στιγμές.
Αρχίζουμε λοιπόν...



BON JOVI – "New Jersey" (Mercury Records)
Απολαμβάνοντας την επιτυχία του προηγούμενου άλμπουμ τους “Slippery When Wet” οι BON JOVI ξανακτυπούν με τον καλύτερο δίσκο της καριέρας τους, το εκπληκτικό “New Jersey”.
Αν και ο τίτλος του άλμπουμ είναι σχετικά αδιάφορος μιας και παραπέμπει στον τόπο καταγωγής τους η μπάντα συνεχίζει ακόμα πιο εμπνευσμένα καταπλήσσοντας οπαδούς και κριτικούς.
H βοήθεια του Desmond Child στις συνθέσεις είναι ξανά καταλυτική ενώ το δίδυμο B.Jovi-R.Sambora οργιάζει με αποτέλεσμα τα “Bad Medicine” και η μπητλική μπαλάντα “I ‘ll Be There For You” να φτάσουν στην κορυφή των τσαρτ μαζί φυσικά με το άλμπουμ που έγινε εφτά φορές πλατινένιο στην Αμερική.
Εξαίσια και τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ με ιδιαίτερη αδυναμία στα “Born to Be My Babe”, “Blood On Blood” και “Wild Is The Wind”.

DARE – "Out of Silence" (A&M)
Ο ταλαντούχος κημπορνήστας των Thinlizzy(Darren Wharton) κατάφερε να σώσει το γόητρο της Βρετανικής aor/hard rock σκηνής εκείνη τη χρονιά και με σύμμαχο το πνεύμα του μακαρίτη μέντορα του P.Lynott κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικό δείγμα που αποτελεί μία ελεγεία στο melodic hard rock.Το ντεμπούτο των DARE εντυπωσίασε με την ποιητική διάθεση των στίχων του, την λυρικότητα της μελωδίας του και την κέλτικη ορμή του στην παγκόσμια ροκ κοινότητα και έδωσε ένα τόνο διαφορετικό στο κλασσικό hard rock.
Ο Vinnie Burns(μετέπειτα TEN,BOB CATLEY) στην κιθάρα βοήθησε σημαντικά το άλμπουμ να ακούγεται φρέσκο και σύγχρονο μέχρι και σήμερα.

KINGDOM COME – "Kingdom Come" (Polydor)
Από τις στάχτες των Stone Fury γεννήθηκαν οι KINGDOM COME οι οποίοι κατηγορήθηκαν σκληρά τότε για αντιγραφή των θρυλικών LED ZEPPELIN κάτι που λίγο μας πείραξε όταν άλλοι rock stars έχουν κατακλέψει τους πάντες…
Η αλήθεια είναι ότι η φωνή του Γερμανού Lenny Wolf θύμιζε αρκετά τον μεγάλο Robert Plant όμως γενικά το άλμπουμ είναι ένας τρομερός hard rock δυναμίτης με κιθαριστικά ριφ και ερμηνείες που “αντιγράφουν” τέλεια τους seventies ήρωες τους. Η περιοδεία που ακολούθησε στην Αμερική με τους Scorpions τους έκανε πασίγνωστους και η εμπορική επιτυχία του άλμπουμ ήταν μεγάλη κάτι, όμως, που δεν είχε την ανάλογη συνέχεια στην καριέρα τους.
Η παραγωγή του Bob Rock στα στούντιο του Βανκούβερ βοήθησε ώστε το ντεμπούτο των Kingdom Come να ακούγεται σκληροτράχηλο και παθιασμένο ενώ η τραγουδάρα “Get it On” έγινε classic track.Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι τύμπανα παίζει ο Αμερικανός James Kottak(Scorpions).

EUROPE – "Out of This World" (Epic Records)
Στο πιο κρίσιμο μονοπάτι της διαδρομής τους οι Σουηδοί έβγαλαν ένα εκπληκτικό τέταρτο δίσκο με τον John Norum να την έχει κοπανήσει αν και η επιτυχία συνεχίζει να είναι δεμένη μαζί τους και με το νέο κιθαρίστα τον Kee Marcello(Εasy Action).
Οι συνθέσεις είναι όλες του τραγουδιστή Joey Tempest ενώ υπάρχει και μία υπέροχη επανεκτέλεση του “Open Your Heart”(υπήρχε στο Wings of Tomorrow).Σπουδαία είναι σχεδόν όλα τα τραγούδια του δίσκου και τολμούμε να πούμε μερικά από αυτά καλύτερα και από το κλασικό “Final Countdown” όπως τα “Sign of the Times”, “Superstitious”, “Let The Good Times Rock” και “Ready or Not”.
Nομίζουμε οι πραγματικοί οπαδοί των Σουηδών hard rockers θα συμφωνούν μαζί μας.

SKAGARACK – "Hungry for a Game" (Polydor)
Ένα πραγματικό ξεχασμένο διαμάντι είναι το δεύτερο άλμπουμ των Δανών hard rockers.Σε παραγωγή του Tommy Hansen στα περίφημα Jailhouse studios το άλμπουμ περιλαμβάνει εκπληκτικά melodic hard rock τραγούδια όπως τα “Somewhre in France”, “She’s A Liar” και “Joanna” , ενώ το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου αναδεικνύει το συνθετικό ταλέντο της μπάντας. Οι SKAGARACK ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 με αρχικό όνομα Pulze πριν το αλλάξουν.Ηγέτης του γκρουπ θεωρείται ο εξαιρετικός τραγουδιστής Torben Schmidt ενώ έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ και διαλύθηκαν το 1994. Ευτυχώς, πριν
από λίγους μήνες οι Δανοί ροκερ επανασυνδέθηκαν με επιτυχία και ξεκίνησαν ξανά τις συναυλίες.
ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ ΑΛΜΠΟΥΜ
WINGER – "Winger"
Υπέροχοι οι Αμερικανοί melodic hard rockers με τις κιθάρες να βγάζουν φωτιές και με τραγούδια όπως το φανταστικό “Headed For A Heartbreak” να μας συγκινούν μέχρι και σήμερα. Η διασκευή στο “Purple Haze” του αθάνατου Jimi Hendrix δίνει και τις ανάλογες απαντήσεις.
FASTWAY – "On Target"
Κορυφαίες aor μελωδίες από την παρέα του Eddie “Fast” Clark με άξιο συνοδηγό τον τραγουδιστή Lea Hart και συμπαραστάτες τους Don Airrey και Neal Murray.
SAXON – "Destiny"
To πιο παρεξηγημένο άλμπουμ της θρυλικής μπάντας με υπαίτιους τους ινστρούχτορες μεταλλοκριτικούς της εποχής και όχι μόνο.
Φοβερή η διασκευή στο "Ride Like the Wind",δυνατά melodic hard rock τραγούδια, περήφανες ερμηνείες από τον τρομερό Biff Byford και πάνω από όλα metal ρυθμοί με συναίσθημα.
CINDERELLA – "Long Cold Winter"
Aτόφιο blues/hard rock εκτελεσμένο με πάθος και ψυχή. Απίστευτη η μπαλάντα “Don’t Know What You Got(Till It’s Gone)!!! Οι καλύτεροι κληρονόμοι των Aerosmith…
VAN HALEN – OU812"
Kαθολική αποδ"οχή για τον Sammy Hagar που η χημεία με τον Eddie Van Halen δένει απίστευτα. Καταπληκτικά ροκ τραγούδια.Υποκλινόμαστε!!!
SURVIVOR – "Too Hot To Sleep"
Aπό τα πιο αδικημένα άλμπουμ των Αμερικανών(απέτυχε και εμπορικά) που όμως παραδίδουν μαθήματα κλασικού eighties hard rock ποτισμένα με εμπνευσμένα μελωδικά ξεσπάσματα.
YNGWIE MALMSTEEN – "Odyssey"
Η φωνή του εκπληκτικού Joe Lynn Turner έδωσε την απαραίτητη ώθηση ώστε το άλμπουμ να αγαπηθεί αλλά και να αναδειχτεί για άλλη μια φορά το μοναδικό κιθαριστικό και συνθετικό ταλέντο του Σουηδού βιρτουόζου.
TOP TEN ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
SAXON – Ride Like The Wind
BON JOVI – Born To Be My Babe
CINDERELLA - “Don’t Know What You Got(Till It’s Gone)
DARE – Into the Fire
SKAGARACK - She’s A Liar
EUROPE – Sign of the Times
VAN HALEN – When it’s Love
WINGER - “Headed For A Heartbreak” -
KINGDOM COME – Get it On
HOUSE OF LORDS – I Wanna Be Loved
ΦΩΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WWW.ROCKWAY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...