Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

TRUBADOR: "Earth"

Οι Trubador είναι ένα τριμελές συγκρότημα από το Nashville του Tennessee, το οποίο στον πρώτο του δίσκο παίζει ένα περίεργο είδος hard rock με αρκετά metal, grunge αλλά και 70’s στοιχεία.
Οι ίδιοι αναφέρουν ως επιρροές τους συγκροτήματα όπως οι Metallica, Alice In Chains, Black Sabbath, The Who και Led Zeppelin. Η αλήθεια είναι ότι οι Trubador έχουν αρκετά κοινά στοιχεία με τους Alice In Chains, κυρίως του τελευταίου τους δίσκου “Black Gives Way To Blue”.
Αυτή η ομοιότητα οφείλεται στις εναλλαγές ανάμεσα στις hard rock εκρήξεις των “Black Crow” και “You Can Never Know” και στις πιο ήρεμες στιγμές κομματιών όπως για παράδειγμα το “Got An Innocence”, στα γεμάτα συναίσθημα φωνητικά αλλά και στον πεσιμισμό και στην εσωστρέφεια, όπως αυτά εκφράσθηκαν από αρκετά συγκροτήματα της σκηνής του Seattle της δεκαετίας του '90.
Αν κάτι γίνεται αντιληπτό από την πρώτη κιόλας ακρόαση του δίσκου είναι η διάθεση για δημιουργία μουσικής όπως αυτή πηγάζει από μέσα σου, και όχι έχοντας ως γνώμονα το τι είδους μουσική θα πρέπει να παίξεις προκειμένου να κάνεις επιτυχία. Άλλωστε αν αυτό ήταν το ζητούμενο δε θα είχαν απορρίψει προτάσεις από δισκογραφικές εταιρείες μόνο και μόνο επειδή αυτές ζητούσαν να έχουν έλεγχο στη μουσική που παίζουν.
Μην περιμένετε από τους Trubador τα τυπικά τραγούδια διάρκειας τριών λεπτών με τη γνωστή και εύπεπτη δομή κουπλέ –ρεφρέν, κουπλέ-ρεφρέν, σόλο και άλλη μια από τα ίδια (ότι πρέπει για προβολή από το ραδιόφωνο). Ναι, έχουν και τέτοια τραγούδια αλλά με την ίδια ευκολία μεταβαίνουν και σε τραγούδια διάρκειας άνω των δέκα λεπτών, με αρκετά ορχηστρικά μέρη.
Επίσης ο ακροατής θα έρθει αντιμέτωπος με τραγούδια που είτε δεν έχει καθόλου ρεφρέν είτε, αν αυτό υπάρχει είναι, δεν έχει καθόλου φωνητικά. Τέτοιου είδους ‘πειραματισμοί’ υπάρχουν αρκετοί μέσα στο δίσκο, αλλά ας μην τα πούμε όλα.
Οι Trubador είναι ένα συγκρότημα που αξίζει να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε τη μουσική του. Η στάση ζωής που έχουν διατυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την άποψη που εκφράζουν για τις δισκογραφικές εταιρείες: “if you're a record company that cares about 100% money and nothing else.... F' off”.
Καρβούνης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...