Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

DISPERSE “Journey Through The Hidden Gardens”

Πάνε σχεδόν 2 χρόνια από την πρώτη μου επαφή με τους Πολωνούς DISPERSE, και από τότε έχουν γίνει πολλά.
Η τετραμελής αυτή μπάντα σήμερα κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “ Journey Through The Hidden Gardens”, και με τον τρόπο της σε βάζει στην πρόκληση να μπεις στο ταξίδι τους. Αν δεν τους ξέρεις, μαντεύεις πως είναι με μπάντα μεστωμένη, με κάποια χρόνια στην πλάτη και στην μουσική σκηνή, αλλά με τίποτα δεν τους κάνεις μόλις πάνω από τα 20.
Το μόνο που φαίνεται πως έχουν “παιδιάστικο” ακόμα είναι το όνειρο τους να πάνε ψηλά και νομίζω πως πάνε στον σωστό δρόμο. Κολυμπούν ανάμεσα σε progressive, experimental, fusion ήχους, με χαρακτηριστικές μελωδίες σε rock n’ roll, blues, jazz ακόμα και latin στοιχεία. Μπορείς να διακρίνεις μέσα στο άλμπουμ πανέμορφες γεμάτες αισιοδοξία και ελπίδα μελωδίες με το ηχόχρωμα των ’80. Επίσης είναι ευδιάκριτο το πόσο ενθουσιασμό, κέφι και όρεξη κρύβουν στην εκτέλεση των κομματιών.
Στο “Journey Through The Hidden Gardens” μπορείς να περιμένεις πάνω από μια ώρα ονειρικές, πολύχρωμες μουσικές ποικιλίες που περιέχονται στα 9 κομμάτια του άλμπουμ. “Balance Of Creators”, “Reflection Of A Dying World”, “Entering New Lands”, “On The Wings Of A Dove”, “Let Me Get My Colours Back”, “Far Away”, “Above Clouds”, “Spirit Of Age”, “Circle’s Complete”.
Χαρακτηριστική δε, είναι η παρουσία της URZULA WOJCIK (SPIRAL) τοποθετώντας την πανέμορφη φωνή της σε 2 από αυτά. Είναι απίστευτο δε τι τρομερή είναι η κιθάρα σε συνδυασμό με τα πλήκτρα, πολύ δυνατοί στα σημεία και οι 2, και αυτό είναι από τα αβαντάζ της μπάντας, όπως άλλωστε και τα ηχητικά εφέ σε αρκετά κομμάτια. Τώρα όσο για τα φωνητικά, είναι ζεστά και καλλιεργημένα με τον κατάλληλο τρόπο να μην δείχνουν ξεκάθαρα το νεαρό της ηλικίας, πράγμα που στην τελική δεν μας πειράζει καθόλου.
Το άλμπουμ σαν θεματολογία είναι γεμάτο από σκέψεις και προβληματισμούς για τον σύγχρονο κόσμο και τους ανθρώπους.
Όντας τυφλωμένοι από την ψευδαίσθηση της κατοχής, βυθισμένοι στις καθημερινές μας ανάγκες και στις επιθυμίες μας, εστιασμένοι οι άνθρωποι μόνο στον εαυτό μας, προσπερνάμε, αρνούμαστε, και δεν παρατηρούμε την ομορφιά της φύσης και τα δώρα της που μας περιβάλλουν. Μιλάει για την ελευθερία, για την συνεχή αναζήτηση της αλήθειας, της ευτυχίας, και της ειρήνης με τον εαυτό μας απαλλάσσοντας μας από το “εγώ” μας.
Οι επιρροές της Πολωνικής μπάντας είναι πολλές και μεταξύ αυτών: SEAN REINERT, ALLAN HOLDSWORTH, STEVE LUKATHER, BRENDAN PERRY, JOHN PETRUCCI, TOMASZ LOSOWSKI, SHAWN MALONE.
Αυτό που πραγματικά είναι μαγικό και αξίζει να δώσεις όχι ευκαιρία αλλά όλη σου την προσοχή και να αφεθείς στους ήχους των DISPERSE είναι η δεξιοτεχνία και το δέσιμο που έχουν στο σύνολο τους, η υπευθυνότητα τους και η μελλοντική τους εκτόξευση στην progressive σκηνή. Παιδιά και αυτά κάτω από την φροντίδα της ProgTeam και του prog-ήρωα PIOTR KOZIERADSKI, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, δημιούργησαν αυτό το πανέμορφο άλμπουμ με εκπληκτικά αέρινο και ατμοσφαιρικό cover-artwork του MACIEK JANAS (guitarist of KETHA).
Ο RAFAL, JAKUB, MARCIN, και PRZEMYSLAW αυτά τα 4 ταλαντούχα παιδιά έχουν κάθε λόγο να κοιτούν πολύ μπροστά και γιατί όχι? Μόλις στις 14 Αυγούστου 2010 θα εμφανιστούν στο “Legends Of Rock Festival” Slupsk/ Poland ανοίγοντας για τους…MARILLION ! Πάθαμε κάτι?
www.myspace.com/disperseband
“…I seek the truth with misty eyes, constantly looking ahead, suggested lies take control over life…” (Reflection Of A Dying World)
Ελένη Λιβεράκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...