Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

The Crow

Το 1994 έγινε η αρχή για μια από τις μεγαλύτερες συνομωσίες στη ιστορία του κινηματογράφου, ένας φόνος, η αρχή για ένα gothic/metal image που συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας και μια ταινία σταθμός!
Στο φιλμ πρωταγωνιστεί ο αξέχαστος Brandon Lee και είναι και η στερνή του ταινία, μιας και στο τέλος δολοφονείτε, μ’ ένα καθόλα παράξενο τρόπο.
Με το τρόπο, που ο χαρακτήρας του πατέρα του Bruce, πεθαίνει σε μια από τις ανεπανάληπτες ταινίες του!
Τα σενάρια συνομωσίας, ακόμη δίνουν και παίρνουν, αλλά το extraordinary της υπόθεσης παραμένει και στοιχειώνει, συντελεστές, θεατές και κατ’ επέκταση ακροατές του πολύ καλού soundtrack!
Από τις πιο «διάσημες» συμμετοχές είναι τον Cure με το τραγούδι τους «Βurn» (το οποίο είναι και το main theme της ταινίας), οι Pantera με το "The Badge", οι Rage Against the Machine με το "darkness", οι Stone Temple Pilots με το "Big empty". Φυσικά όλα τα κομμάτια χρίζουν και είναι άξια σημασίας, γιατί ντύνουν μια κινηματογραφική αρχαία τραγωδία που «παίχτηκε» στις μέρες μας και είναι τα εξής :
"Burn" - The Cure.
"Golgotha Tenement Blues" - Machines of Loving Grace.
"Big Empty" - Stone Temple Pilots.
"Dead Souls" - Nine Inch Nails.
"Darkness" - Rage Against the Machine.
"Color Me Once" - Violent Femmes.
"Ghostrider" - Rollins Band.
"Milktoast" - Helmet.
"The Badge" - Pantera.
"Slip Slide Melting" - For Love Not Lisa.
"After the Flesh" - My Life with the Thrill Kill Kult.
"Snakedriver" - The Jesus and Mary Chain.
"Time Baby" - Medicine.
"It Can't Rain All the Time" - Jane Siberry.
Δε μπορώ να ξέρω αν η επιτυχία, (τουλάχιστον στους underground κύκλους τον θαυμαστών), οφείλεται στο θάνατο το Lee.. μα σίγουρα η ταινία ήταν φτιαγμένη από ανεξίτηλη μπομπίνα!! Ήχος και εικόνα είναι στοιχειωμένα σε κάθε καρέ, από ένα εκδικητή, που ποτέ δε θα καταφέρει να έρθει ξανά πίσω στη ζωή, όπως έγινε στη μεγάλη οθόνη!
Πάνω στο «κοράκι» έχει αναπτυχτεί μια ολόκληρη gothic αισθητική και φιλοσοφία! Δε μπορώ ν’ αποφύγω την αναφορά στο tribute τραγούδι τον 69 Eyes! Αν και δε περιέχεται φυσικά στο soundtrack (γράφτηκε αργότερα), πρέπει να το ακούσετε οπωσδήποτε!!
ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...