Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

MEAT LOAF: “Hang Cool Teddy Bear”

Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να δηλώνει άγνοια περί του ευτραφή αυτού κυρίου.
Η rock όπερα “Bat Out of Hell” άλλωστε είναι (και θα είναι) κλασσική, ενώ οι πάμπολλες επιτυχίες στην καριέρα του ακούγονται συχνά πυκνά στα ραδιόφωνα (έστω και εάν πρόκειται για γλυκανάλατες μπαλάντες). Έχοντας περάσει μια αρκετά δύσκολη περίοδο, μιας και από τα mid 80s και για δέκα περίπου χρόνια, δεν κατάφερε να απασχολήσει ιδιαίτερα τα μουσικά δρώμενα, ο Meat Loaf κατάφερε τελικά να ανασυνταχθεί και πλέον φτάνουμε στο 2010 με την δέκατη κατά σειρά κυκλοφορία του.
Πριν να περάσουμε στην ουσία λοιπόν του album, οφείλω να παραθέσω μερικές σημαντικές πληροφορίες. Το “Hang Cool Teddy Bear” βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα ενός Kilian Kerwin, την παραγωγή την έχει αναλάβει ο Rob Cavallo (Green Day, Shinedown, Goo Goo Dolls etc), ενώ τις συνθέσεις υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι Justin Hawikins (The Darkness), James Michael (Sixx:AM, Mötley Crüe), Tommy Henrikser (ex- Alice Cooper, solo), Desmond Child (Kiss, Bon Jovi, Alice Cooper, Aerosmith etc) και Jon Bon Jovi.
Επίσης στο δίσκο συμμετέχουν οι Brian May (κιθάρα), Steve Vai (κιθάρα), Jack Black (β’ φωνητικά), Patti Russo (φωνητικά- σχεδόν μόνιμη συνεργάτης του Meat Loaf και μέλος των Trans-Siberian Orchestra), Kara DioGuardi (φωνητικά- έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως Santana, Pink, Natalie Imbruglia, Britney Spears, Anastacia, Christina Aguilera κ.α.) και Hugh Laurie (πιάνο- γνωστός και ως “Dr Gregory House”, από τη γνωστή τηλεοπτική σειρά)! Με τέτοιους συνεργάτες δεν είναι να απορεί κανείς για το πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα του “Hang Cool Teddy Bear”.
Φυσικά για τις φωνητικές ερμηνείες του “χοντρού” δε μπορώ να σχολιάσω πολλά! Παραμένουν σε θεόρατα επίπεδα. Για όσους παρακολουθείτε την πορεία του Meat Loaf, να πω πως το album δεν είναι τόσο ορχηστρικό και πομπώδες, όπως ήταν ο προκάτοχός του (“Bat Out of Hell III: The Monsters Is Loose”), αλλά κινείται σε πιο rock n’ roll ρυθμούς, παραπέμποντας σε εποχές “Dead Ringer”.
Για τους υπόλοιπους, πρέπει να ξεκαθαρίσω πως σε περίπτωση που βαριέστε τις (μοντέρνες) rock όπερες μπορεί να βαρεθείτε. Σε αντίθετη περίπτωση θα σας συνεπάρει η ροή του δίσκου και θα τον ακούσετε αρκετές φορές, ευχάριστα.
Για εσάς βέβαια που δε σας αρέσει ο εν λόγω καλλιτέχνης ούτως ή άλλως, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ασχοληθείτε με το “Hang Cool Teddy Bear”, καθώς δεν πρόκειται να σας αλλάξει γνώμη. Όπως και να έχει όμως, μιλάμε για μια κυκλοφορία που θα μπορούσε άνετα να ανέβει ως θεατρικό σε σκηνές του Broadway, και αυτό λέει πολλά. Άλλωστε, ο άλλοτε σχεδόν χρεοκοπημένος Meat Loaf έχει ανακάμψει εδώ και μια δεκαετία, και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει ακάθεκτος να μας προσφέρει αξιόλογες μουσικές δουλειές.
Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...