Σάββατο 17 Απριλίου 2010

QUIRINUS: “The Decision Tree”

Ο Stefan Muller ή αλλιώς με το ψευδώνυμο Quinirus, είναι μια εκπληκτική μορφή progressive μουσικού, ο οποίος όντας ανήσυχος για την δημιουργία νέων μουσικών δρόμων, ενώ είναι μέλος της progressive metal μπάντας ARRET’S ODYSSEY (από το ’02 ως το ’05 περίπου), θα αποφασίσει να τραβήξει παράλληλα και τον δικό του δρόμο σαν QUINIRUS. Έχοντας πολύ υλικό για να ηχογραφήσει, που δεν μπορούσε να το κάνει με τους ARRET’S ODYSSEY, θα αρχίσει την προσωπική του δισκογραφία. Έτσι έως ότου φτάσουμε στο σημερινό “The Decision Tree” , έχουν μεσολαβήσει τα “The Fate Of A Dreamer” (2005) και “Dryads” (2007). Το “The Decision Tree” παίρνοντας περισσότερο χρόνο στον Stefan για την τελειοποίηση του λόγω σπουδών, θα γίνει ένα άλμπουμ πραγματικά αξιόλογο για εξερεύνηση. Κατά βάση σου δίνει την αίσθηση ενός ακουστικού άλμπουμ αλλά έχει από όλα. Η ολότητα του άλμπουμ ανήκει δικαιωματικά στον Stefan αφού το ποσοστό δημιουργίας ακουμπά το 100%.(vocals, acoustic guitar, electric guitar, synths, low whistle, recorder, maultrommel, percussion, samples, programming). Εδώ καλεσμένους θα έχει τους Renko Rickerts (bass guitar) ο οποίος είναι μπασίστας της progressive rock μπάντας MORPHELIA (ένα όνομα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον!) και Jann Hillrichs ντράμερ της death metal μπάντας NAILED TO OBSCURITY. Στο σύνολο του το άλμπουμ είναι concept στο οποίο υπερέχει περίτρανα η μελαγχολία, η ατμόσφαιρα και δραματική φωνή του τραγουδοποιού όσο και οι καθαριστικές μυστικιστικές, ακουστικές νότες, πανέμορφα instruments περάσματα, και τους ήχους του φλάουτου και της άρπας να βρίσκουν καταφύγιο στο μόλις 38-λεπτο άλμπουμ.
Το “The Decision Tree” είναι ένα κομμάτι αυτοβιογραφίας του καλλιτέχνη, και που ίσως να είναι και ένα δικό μας…ταξίδι…το “κάθε” μας ταξίδι. Μια ιστορία ενός νέου ανθρώπου και το ταξίδι του. Για κάτι που έρχεται στην ζωή του και του ανατρέπει τα πάντα. Θα εντοπίσει την “πέτρα” της αγάπης, η οποία είναι μαγική, και μολονότι έχει υπερδυνάμεις του δημιουργεί ένα ψυχικό κομφούζιο. Είναι ικανή να του ανατρέψει την διάθεση από χαρά και διασκέδαση σε πάθος και αργότερα από αυτό το πάθος σε άγχος και στεναχώρια γιατί ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει αυτό που ψάχνει.
Αυτός ο λαβύρινθος θα τον οδηγήσει βήμα προς βήμα σε ένα μέρος που δεν είχε ποτέ ακούσει έως τότε. Το μέρος αυτό το γνωρίζει μόνο από ένα όνειρό του και έτσι θα οδηγηθεί εκεί στο . .Decision Tree, και εκεί θα πρέπει να πάρει την τελική απόφαση. Καθένα από τα 7 κομμάτια του άλμπουμ περιγράφει και μια στάση-διαδρομή του ταξιδιού του. Prologue-The Beginnings-Ametyst pt 1-Reverberations-The King Of Fools-Ametyst pt 2-The Decision Tree
Με λίγα λόγια έχουμε ένα progressive rock album, με το χρώμα του ακουστικού, πανέμορφες μελωδίες, ευχάριστο, σοβαρή δουλειά, απίθανη παραγωγή με την χαρακτηριστική φωνή του Stefan Muller σε ρόλο τραγουδιστή και αφηγητή μαζί. Το άλμπουμ αυτό σου δίνει την ευκαιρία να το κάνεις δικό σου, να αναλογιστείς, να κάνεις την αυτοκριτική σου, και να αποφασίσεις..
www.myspace.com/quirinusmusic
http://www.quirinus-music.de.vu/

Ελένη Λιβεράκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...