Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

GLORY DAYS - 1983

Σπουδαία άλμπουμ παρουσιάζουμε για το 1983 και φυσικά όσοι είναι μεγαλύτεροι θα θυμούνται ότι τις επόμενες χρονιές θα υπάρξει μία πανδαισία υπέροχων κυκλοφοριών.
Ελπίζουμε να κάνετε κλικ στο WWW.ROCKWAY.GR και να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική και να ενημερώνεστε άμεσα για τα τελευταία νέα που υπάρχουν στο χώρο του hard rock.
Περιμένουμε τα μηνύματά σας και τις παρατηρήσεις σας στο info@rockway.gr
Πάμε λοιπόν…
DEF LEPPARD: Pyromania (Mercury)
Τρίτο εκπληκτικό άλμπουμ για τους Βρετανούς DEF LEPPARD με νέο κιθαρίστα τον Phil Collen στη θέση του Pete Willis.Το γκρουπ είχε ξεκινήσει από το 1977 και πολλοί τους θεωρούσαν από τους πρωτεργάτες του NWOBHM.
Μόνο στην Αμερική το “Pyromania” πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα και τραγούδια σαν τα “Rock of Ages”, “ Foolin” και “Photograph” έγραψαν την δική τους ιστορία ενώ το MTV εκείνη την εποχή έπαιζε συνεχώς τα video clip τους.
Η μπάντα κυριολεκτικά έκανε πάταγο και απογειώθηκε τόσο εμπορικά όσο και συνθετικά και σε αυτό βοήθησε και η άψογη παραγωγή του Robert John “Mutt” Lange ενώ για όσους δεν το γνωρίζουν συμμετοχή στο άλμπουμ είχε και ο ιδιόμορφος ποπ καλλιτέχνης Thomas Dolby.
Επίσης το εξώφυλλο του άλμπουμ συζητήθηκε πολύ (και όχι άδικα) όταν έγινε το τρομοκρατικό κτύπημα στους δίδυμους πύργους.
Την μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος ανέκοψε το ατύχημα του ντράμερ Rick Allen που έχασε το χέρι του αλλά ευτυχώς δεν στάθηκε εμπόδιο τόσο στον ίδιο όσο και στο γκρουπ να συνεχίσουν ακόμα πιο δυνατά και επιτυχημένα.
DIO: Holydiver (Warner)
Η χρυσή φωνή του μεταλλικού ροκ δημιουργεί το απόλυτο αριστούργημα με τούτο εδώ το άλμπουμ.
Τραγούδια πραγματικοί ύμνοι όπως τα φοβερά “Stand Up and Shout”, “Don’t Talk to Strangers”, “Straight Through the Heart”, “Rainbow in the Dark” και φυσικά το αξεπέραστο “Holydiver”.
Φαίνεται η φυγή από τους Black Sabbath μόνο καλό έκανε στον R.J.Dio ενώ η μεγάλη αποκάλυψη του δίσκου είναι ο κιθαρίστας Vivian Campel.Σπουδαίοι φυσικά και οι Vinnie Appice στα τύμπανα αλλά και ο Jimmy Bain στο μπάσο.
Αρκετά περίεργα σχόλια προκάλεσε επίσης και το εξώφυλλο του δίσκου κάτι που δεν πτόησε τον Dio ενώ το “Holydiver” έγινε πλατινένιο και στις δύο πλευρές του ατλαντικού και η περιοδεία που ακολούθησε τους ήταν σχεδόν όλη sold out.
MOTLEY CRUE: Shout at the Devil (Elektra)
Τον Σεπτέμβριο του 1983 σκάει στην αγορά το δεύτερο άλμπουμ των Motley Crue και ο θόρυβος γύρω από το όνομα και τις εμφανίσεις τους έχουν κάνει τον γύρω του κόσμου. Για πολλούς από εμάς εκείνη την εποχή ήταν λίγο σοκαριστικό το θέαμα με τα βαμμένα μαλλιά, βαμμένα μάτια, κραγιόν και γυναικεία καλσόν(υποτίθεται ότι πρόσβαλλε την ροκ αισθητική μας) όμως όταν ακούσαμε το άλμπουμ πάθαμε την πλάκα μας. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιο είναι το κορυφαίο τραγούδι του δίσκου αλλά σίγουρα τα “Looks That Kill”, “To Young to Fall in Love”, “Bastard”και “Shout at
The
Devil” είναι μοναδικά ενώ αρκετά καλή είναι και η διασκευή που έκαναν στο “Helter Skelter” των Βeatles.Εδώ οι απίθανοι αυτοί τύποι παντρεύουν το glam,το punk,το sleaze,το aor και το hard rock γεμάτο ενέργεια και τσαμπουκά και ενθουσιάζουν και τους πιο απαιτητικούς οπαδούς του σκληρού ροκ.
Απαραίτητο σε κάθε σοβαρή δισκοθήκη!
JOURNEY: Frontiers (Columbia)
Το όγδοο άλμπουμ των τρομερών Journey αποτελεί στην ουσία το τελευταίο εμπνευσμένο δίσκο της μπάντας με εκατομμύρια πωλήσεις και αρκετές επιτυχίες στα τσαρτ της Αμερικής. Το “Seperate Ways”, ο απόλυτος aor ύμνος, που ανοίγει τον δίσκο (με το αστείο βίντεο κλιπ του) δίνει το σύνθημα για το τι θα επακολουθήσει με τα “Edge of the Blade”, “Rubicon” και “Chain Reaction” να κλέβουν την
παράσταση.
Εκπληκτικές ερμηνείες από τον Steve Perry ειδικά στις μπαλάντες “Send Her My Love” και “Faithfully” και τους Jonathan Cain(πλήκτρα) και Neal Schon(κιθάρα) να βοηθούν σημαντικά εκτελεστικά, συνθετικά και ενορχηστρωτικά.
Το 2006 επανεκδόθηκε το συγκεκριμένο άλμπουμ με άλλα τέσσερα bonus τραγούδια και περιλαμβάνει και την κομματάρα “Ask The Lonely”.
GARY MOORE: Victim of the Future (Mirage)
Σκληρό, άγριο, δυναμικό ποτισμένο από το ιδρώτα του εξαιρετικού Ιρλανδού κιθαρίστα το εν λόγω άλμπουμ που άνοιξε ένα κύκλο σπουδαίων άλμπουμ που κυκλοφορήσαν τα επόμενα χρόνια ώσπου να το γυρίσει ο G.M στα blues.
Φοβερή η διασκευή στο “Shapes of Things” των μοναδικών Yardbirds ενώ εκπληκτικό είναι και το ομώνυμο τραγούδι καθώς και η αξεπέραστη μπαλάντα “Empty Rooms” .
Η στιχουργική έκπληξη στο συγκεκριμένο άλμπουμ έρχεται με το φανταστικό κομμάτι “Murder in the Sky” ‘όπου ο G.Moore καταγγέλλει την συντριβή που έγινε εκείνη την χρονική περίοδο Κορεάτικου αεροπλάνου με αθώους πολίτες από μαχητικά αεροσκάφη, της τότε Σοβιετικής Ένωσης.
Στο “Victim of the Future” συμμετέχει μία all star band με τους Ian Paice(ντραμς), Neil Murray, Bob Daisley και Mo Foster(μπάσο) καθώς και τον εξαιρετικό και αδικημένο μουσικό Neal Carter (πλήκτρα,κιθάρα,φωνητικά ).
Στην επανέκδοση στο άλμπουμ περιλαμβάνόνται άλλα δύο τραγούδια και ένα νέο remix στο “Empty Rooms”.
ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ ΑLBUMS
KROKUS: Headhunter

Το καλύτερο άλμπουμ των Ελβετών γεμάτο ορμή και πάθος.
Η τραγουδάρα “Screaming in the Night”μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου αποτελούν την καλύτερη κηρονομιά για τους σημερινούς hard rockers.Κάπου θα ανακαλύψετε και τον Rob Halford να τραγουδάει “Ready to Burn”.Mην κάνετε το λάθος και αγνοήσετε τέτοιο rock κομψοτέχνημα.
ZZ TOP: Eliminator
Έσπασε όλα τα ρεκόρ σε πωλήσεις και καταλόγους επιτυχιών και κατάφερε να συνδυάσει blues,southern ,aor και boogie μελωδίες πλασαρισμένα με τα τρομερά video clip που έπαιζε μανιωδώς τότε το MTV.
QUIET RIOT: Metal Health
Eίναι αυτό που λέμε μία και έξω. Με την διασκευή του “Cum on Feel the Noize” από τους Slade η μπάντα έγινε πλούσια κι εκατομμύρια νέοι λάτρεψαν το hard rock. Αυθεντικοί, λιτοί και party διάθεση.
ΟΖΖΥ: Bark at the Moon
Πραγματικά το αδικήσαμε αλλά έτσι κι αλλιώς το άλμπουμ περιλαμβάνει φοβερά τραγούδια οπότε όσοι δεν το έχετε αποκτήσει καλά θα κάνετε να σπεύσετε να το αγοράσετε. Εδώ ο Jake E. Lee κάνει κιθαριστικά πράματα και θαύματα!!!
YES: 90125
Απίστευτες μελωδίες , τέλειες ενορχηστρώσεις και άψογες ερμηνείες
Κάποιοι τότε προσπάθησαν να το θάψουν επειδή έκαναν τον ήχο τους εύπεπτο.
Αλλά όσοι είναι οπαδοί των YES γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι άνθρωποι ότι κι αν παίζουν το κάνουν πολύ καλύτερα από τους υπόλοιπους.
TOP TEN ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ
Seperate Ways (Journey)
Holydiver (Dio)
Screaming in the Night (Krokus)
Shout at the Devil (Motley Crue)
Foolin (Def Leppard)
Cum on Feel the Noize (Quiet Riot)
Gimme All Your Lovin’ (ZZ TOP)
Owner of a Lonely Heart (YES)
Empty Rooms (Gary Moore)
Forever (OZZY)
Γράφει ο Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...