Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Οι ΥΕLLOW DEVIL SAUCE αποκαλύπτονται...

Είναι αλήθεια ότι η ελληνική εναλλακτική/stoner/grunge/πειτε-την-όπως-θέλετε σκηνή ανεβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά γιατί ποτέ δεν υπήρξε η μπάντα μεγαθήριο να την αντιγράψουν όλοι(βλ. Rotting Christ). Αντίθετα υπήρξαν πολλές σταθερά ποιοτικές μπάντες, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο γνωστές. Οι Yellow Devil Sauce είναι μια από αυτές. Τους γνωρίσαμε από τον πρώτο δίσκο “Yellow Devil Sauce” το οποίο μας άφησε καλές εντυπώσεις αλλά με το "Early Dinner at Dr.Chakravarti's" μας ανοίγουν την όρεξη για το μέλλον. Κάναμε μια μικρή κουβέντα και μάθαμε κάποια χρήσιμα πράγματα για την μπάντα. Δείτε την σούμα της παρακάτω και μην ξεχνάτε να υποστηρίζετε αυτούς που το αξίζουν!
Yellow Devil Sauce… Θα ήθελα μια βοήθεια guys...Πως σας ήρθε αυτό το όνομα; Τι ιστορία κρύβει πίσω του; Πείτε μας και λίγα λόγια για την μπάντα.

Το όνομα ήταν μια ιδέα του Αλέξη (κιθαρα/φωνη) και του Γιώργου (τύμπανα)
και συνελήφθη σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο στην Αγγλία, η φάση είναι ότι η yellow devil sauce είναι όντως καυτερή σάλτσα που συνοδεύει μεξικάνικα πιάτα!!! Τώρα όσον αφορά την μπάντα, το 1999 η μπάντα ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα ακολούθησαν πολλά live και δυο demo, το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο το μας ομώνυμο άλμπουμ από την x-art.tici music και φτάνουμε στο 2010 με το δεύτερο άλμπουμ "early dinner at dr.chakravarti's" από την spinalonga records.
Ετοιμάζεστε να κυκλοφορήσετε τον δεύτερο σας δίσκο. Δώστε μας λίγες πληροφορίες για το που ηχογραφήθηκε.
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα SCA studios, οι ηχογραφήσεις ξεκινήσαν τέλη του 2008 αρχές του 2009 και κράτησαν περίπου ένα χρόνο. Έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά και γενικότερα ήμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.
Η εταιρία κυκλοφορίας είναι η Spinalonga, την έχουμε συναντήσει και σε άλλες κυκλοφορίες της σκηνής. Πως είναι η μέχρι τώρα συνεργασία σας;
Η συνεργασία μας είναι άψογη, πραγματικά τα παιδιά μας στηρίζουν απόλυτα, επίσης να συμπληρώσω ότι μαζί με την Spinalonga στον δίσκο συμμετέχουν και η CTS productions και TFK.
Είναι ιδέα μου η υπάρχει μια σταθερή άνοδος της σκηνής τα τελευταία χρόνια;
Όχι δεν είναι η ιδέα σου, απλώς η ελληνική σκηνή τα τελευταία χρόνια αυτοοργανώνεται και αποδεικνύει ότι εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολύ καλές μπάντες και πίστεψε με υπάρχουν πολλές!!
Θες να μιλήσουμε για τους στίχους; Από έρχεται η έμπνευση;
Κοίταξε οι στίχοι γράφονται εξ ολοκλήρου από τον Αλέξη και έχουν να κάνουν με προσωπικές σκέψεις, βιώματα γενικότερα εξαρτώνται από την διάθεση του Αλέξη την συγκεκριμένη περίοδο που τους γράφει.
Η διαδικασία σύνθεσης που ακολουθείτε ποια είναι;
Συνήθως ο Αλέξης έρχεται με τα riffs και τον σκελετό των κομματιών τα δουλεύουμε από κοινού στο στούντιο βάζοντας ο καθένας την πινελιά του η μέσα από τζαμαρίσματα όπου πολλές φορές καταλήγουν σε κομμάτια.
Πάμε λίγο στην ελληνική σκηνή, πες μου 3 μπάντες που πραγματικά γουστάρεις και θες να τους δεις ψηλά.
Eντάξει, δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία γιατί είναι πολλές οι μπάντες που γουστάρω, εγώ θέλω όλες οι μπάντες να πάνε ψηλά και την ελληνική σκηνή να βρει τον δρόμο της γιατί το αξίζει!
Εσείς πως το βλέπετε; Έχετε θέσει κάποιο όριο ως μπάντα;
Εμείς θέλουμε να παίζουμε να γουστάρουμε να γουστάρει και ο κόσμος που μας ακούει και αν προκύψει και κάτι άλλο εδώ είμαστε, Όριο όχι δεν έχουμε θέσει το μόνο που θέλουμε είναι να παίζουμε αυτό που αγαπάμε.
Περιμένετε να βγάλετε χρήματα από συναυλίες ή από πωλήσεις; Ποιος είναι τελικά ο στόχος σας; Χρήματα; Tρέλλα; Γκόμενες;
Χρήματα; όχι δεν είναι αυτό που μετράει το θέμα είναι να παίζεις και να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, αν θέλαμε λεφτά και γκόμενες θα ήμασταν στο L.A και θα το παίζαμε τζοβενοι!!!! πέρα από την πλάκα η μουσική είναι που μετράει ότι κάνεις να το κάνεις με μεράκι.
Ηχητικά ποιες είναι οι επιρροές; Τι μουσική γουστάρετε να ακούτε;
Ηχητικά οι επιρροές μας αναμφισβήτητα είναι η σκηνή του Seattle, πρώιμοι Tool, Killing Joke, Kerbdog και αλλά πολλά. Πάνω κάτω τα ίδια ακούμε όλοι μας , τώρα ο καθένας έχει και τα προσωπικά κολλήματα του έτσι; Ξεκινάμε από Beatles και φτάνουμε στο black metal!!!!
Κλείστε αυτή την συνέντευξη/κουβέντα όπως θέλετε εσείς.
Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και υποστηρίξτε την ελληνική σκηνή γιατί το αξίζει!!
http://www.myspace.com/yellowdevilsauce
Συνέντευξη στον Δομίνικο Πρίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...