Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Οι WIG WAM τα λένε όλα στο Rockway.gr!


Oι Νορβηγοί glam rockers WIG WAM για άλλη μια φορά συνεχίζουν με κέφι και πάρτυ διάθεση να μας διασκεδάζουν με το νέο τους άλμπουμ και αποδεικνύουν ότι το rock nʼ roll δεν έχει πατρίδα. Ο ντράμερ του γκρουπ Sporty εξομολογείται στο Rockway.gr όλα όσα συνέβησαν για τη δημιουργία του Non Stop Rock nʼ Roll.
Πείτε μας ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές μεταξύ του νέου σας δίσκου και των παλαιότερων κυκλοφοριών σας.
Έχουμε μια πιο σοβαρή προσέγγιση σε αυτό που κάνουμε τόσο από άποψη μουσικής όσο και στίχων. Παρόλα αυτά θα διατηρήσουμε αυτό το υπερβολικό και ειρωνικό image, το οποίο έχει ως μοναδικό σκοπό την ψυχαγωγία. Δεν παίρνουμε τους εαυτούς μας και πολύ σοβαρά. Αλλά σίγουρα αποδίδουμε πολύ καλά τόσο στο studio όσο και στις ζωντανές μας εμφανίσεις. Πιστεύω πάντως ότι ο κόσμος θα εκπλαγεί θετικά από το γεγονός του τι προσφέρουν οι Wig Wam στο Non Stop Rock Nʼ Roll. Η ποιότητα και η ενέργεια χαρακτηρίζουν όλο το δίσκο. Τα τραγούδια, ο ήχος, η παραγωγή. Πιστεύω ότι οι οπαδοί μας θα το αγαπήσουν ενώ πιστεύω (και θέλω) ο δίσκος αυτός να φέρει και πολλούς από τους οπαδούς μας στις συναυλίες μας. To Non Stop Rock Nʼ Roll είναι ένας δίσκος που οι rock οπαδοί σε όλο τον κόσμο θα αγαπήσουν. Και θα το παίζουν συνέχεια, για χρόνια. Αυτό είναι ποιοτικό rock nʼ roll.
Στα τραγούδια υπάρχει διάχυτη μια party ατμόσφαιρα. Υπάρχει κάποιο μυστικό, αν μια μπάντα θέλει να διατηρήσει αυτή την ευχάριστη διάθεση;
Όχι, γιατί θα έπρεπε να υπάρχει; Ή πάλι ίσως και να υπάρχει.
Πες μας λίγο με ποιους δουλέψατε για το νέο σας CD.
Την περισσότερη δουλειά την έκανε το ίδιο το συγκρότημα. Η γυναίκα του Teeny, Trude, έκανε κάποια δεύτερα φωνητικά, όπως επίσης και ο Eirikur Hauksson (τραγουδιστής στους Flash, πρώην Artch). Τόσο τα παιδιά του Teeny όσο και του Eirikur έκαναν κάποια δεύτερα φωνητικά.
Με τις τελευταίες σας δουλειές πετύχατε ένα μεγάλο άνοιγμα στην ιαπωνική αγορά. Με την κυκλοφορία του Non Stop Rock Nʼ Roll, εκτός από το να διατηρήσετε αυτή τη αναγνώριση στην Ιαπωνία, έχετε κάποια σχέδια για να πετύχετε το ίδιο και στην Αμερική;
Το Non Stop Rock Nʼ Roll είναι το πρώτο album μας που θα κυκλοφορήσει παγκόσμια, εννοείται και στην Αμερική. Είμαστε σίγουροι ότι η δισκογραφική μας εταιρεία (Frontiers) θα κάνει φοβερή δουλειά στην Αμερική. Η αναγνώριση στην Αμερική είναι ένα όνειρο για εμάς.
Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που πιστεύουν ότι κάποια από τα τραγούδια σας θυμίζουν πολύ έντονα μελωδίες και κομμάτια από τα 80ʼs. Ποια είναι η απάντηση σας σε αυτή την κατηγορία;
Σοβαρά; Και τι έγινε; Αγαπάμε πραγματικά τα 80ʼs και πολλές rock nʼ roll επιτυχίες βγήκαν εκείνη την εποχή.
Οι WIG WAM είναι ένα συγκρότημα με μικρή σχετικά ιστορία, αλλά η ιστορία των μελών πάει πολύ πίσω. Με ποιο τρόπο σας έχουν βοηθήσει οι εμπειρίες που έχετε αποκομίσει στο να μένετε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο σας;
Με πολλούς τρόπους νομίζω. Έχουμε εμπειρίες πολλών ειδών. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε σε αρκετά διαφορετικές καταστάσεις, μιας και τις περισσότερες από αυτές τις έχουμε αντιμετωπίσει ξανά. Ξέρουμε τι θέλουμε και τις περισσότερες φορές και πώς να το αποκτήσουμε.
Τι σημαίνει το glam για εσάς; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα που θέλετε να περάσετε σε όσους ακούν τα τραγούδια σας;
Το glam rock σημαίνει πολλά για εμάς. Οι Sweet, οι Slade, ο T-Rex και πολλοί άλλοι από τα 70ʼs μας έχουν επηρεάσει αρκετά, άλλο όχι τόσο πολύ, όπως πιστεύει πολύς κόσμος. Έχει να κάνει περισσότερο με το image που είχαμε στα προηγούμενα albums μας. Βασικά τώρα είμαστε περισσότερο pure rock παρά glam. Απλώς ακούστε το νέο μας δίσκο.
Η Νορβηγία είναι περισσότερο γνωστή για τις μπάντες που κινούνται στο extreme metal. Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να έχετε αυτή την παγκόσμια επιτυχία;
Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για αρκετά χρόνια. Ξεκινήσαμε το συγκρότημα το 2001 και είχαμε στοχοποιηθεί από την αρχή. Για να τα καταφέρεις χρειάζεσαι σκληρά δουλειά, καλά τραγούδια, πολύ διασκέδαση και φοβερά live shows. Αυτό είναι η επιτυχία και αυτό είναι οι Wig Wam.
Ποιες είναι οι αναμνήσεις από το διαγωνισμό της EUROVISION; Εκτός από τα προφανή θετικά σημεία (το να κάνετε τους Wig Wam γνωστούς σε ένα μεγαλύτερο ακροατήριο) υπήρχαν και κάποιες αρνητικές συνέπειες;
Από την όλη φάση της EUROVISION έχουμε μόνο θετικές αναμνήσεις. Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι είναι ηλίθιο για ένα rock nʼ roll συγκρότημα να παίρνει μέρος σε αυτό το τσίρκο, αλλά δε μας ενδιαφέρει. Σε εμάς προσέφερε πολλά. Αλλά ΟΚ, το κάναμε αυτό και από εδώ και στο εξής δε θα ξαναπάρουμε μέρος. Πάντως ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την EUROVISION.
Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός της EUROVISION δε χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, ιδιαίτερα μεταξύ των hard rock / metal οπαδών, οι οποίοι τείνουν να κρίνουν οποιαδήποτε rock μπάντα συμμετέχει. Υπάρχει κάτι που θέλετε να πείτε σε όλους αυτούς;
Ξυπνήστε!!! Χρησιμοποιείστε όποια ευκαιρία σας παρουσιαστεί!!! Εάν είσαι μια γνήσια hard rock μπάντα μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι πολύ συντηρητικός. Αυτό που εγώ λέω είναι: κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα.
Προφανώς θα βγείτε σε περιοδεία για την προώθηση του νέου σας δίσκου. Υπάρχει περίπτωση να σας δούμε live στην Ελλάδα;
Η πρώτη μας εμφάνιση στην Ελλάδα το 2006 ήταν μια φανταστική εμπειρία και αν οι Έλληνες θέλουν να περάσουμε από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της περιοδείας μας εμείς πολύ ευχαρίστως να έρθουμε. Αγαπάμε την Ελλάδα. Τις γυναίκες, το κλίμα, τα πάντα!!!
Μοιράσου μαζί μας κάποιες από τις καλύτερες, χειρότερες αλλά και ντροπιαστικές στιγμές που σας έχουν συμβεί ενώ βρισκόσασταν σε περιοδεία.
Συγγνώμη, αλλά δε μπορώ. Αν τα πούμε όλα τώρα τι θα γράψουμε στα απομνημονεύματα μας; Όλα τα μέλη της μπάντας συνολικά έχουν περίπου 100 χρόνια εμπειριών και μια μέρα θα θέλαμε να τα μοιραστούμε με όλους εσάς.Αλλά εντάξει. Τι θα λέγατε αν παίζατε για 100.000 άτομα στο Όσλο ένα ωραίο καλοκαιρινό απόγευμα; Αυτό σίγουρα είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα.Όταν το GPS τα έχει παίξει και σε στέλνει 100 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό σου, όπου είναι να δώσει μια σημαντική συναυλία; Αυτό σίγουρα είναι κακό. Ντροπιαστικές μπορεί να είναι πολλές στιγμές. Για παράδειγμα όταν το συγκρότημα έχει ξεκινήσει να παίζει την εισαγωγή της συναυλίας και ο frotnman / τραγουδιστής είναι κλειδωμένος κατά λάθος έξω από το club.
Στείλε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς σας και στους αναγνώστες του rockway.gr.
Ελπίζουμε να σας δούμε κάπου εκεί έξω και καλά θα κάνετε να είσαστε προετοιμασμένοι.
Συνέντευξη στον Φώτη Μελέτη

Επιμέλεια Δήμητρα Μανδάλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...