Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τα αγαπημένα riffs του Slash

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε, ο Slash απάντησε ποια είναι κατά τη γνώμη του τα 10 καλύτερα riffs όλων των εποχών.
Ακολουθεί η λίστα με τα σχόλια του Slash:
1. "Black Dog" - Led Zeppelin
"Νομίζω ότι αυτή είναι μια εμφανής επιλογή. Το κομμάτι είναι τεράστιο. Πραγματικά πολύ heavy".
2. "Over Under Sideways Down" - The Yardbirds
"Δε μπορείς παρά να αγαπήσεις τα blues στοιχεία σε αυτό το κομμάτι, ενώ πιστεύω ότι βγάζει και μια κακία. Μου αρέσει αυτό".
3. "Purple Haze" - Jimi Hendrix
"Το θεωρείς δεδομένο διότι το έχεις ακούσει τόσες φορές, αλλά έχει μια φοβερή δομή, σχεδόν τέλειο riff. Είναι μοναδικό, όσον αφορά στη δομή και στην τεχνική".
4. "More of that Jazz" - Queen
"Ο Brian May έγραψε φοβερά riffs σε ολη τη διάρκεια της καριέρας των Queen. Όταν άρχισα να παίζω κιθάρα το “Jazz” είχε μόλις βγει, και αυτό το τραγούδι μου έκανε μεγάλη εντύπωση".
5. "Life in the Fast Lane" - The Eagles
"Riff που σκοτώνει. Πραγματικά. Πρέπει να άκουσα αυτό το κομμάτι όταν πήγαινα ακόμη στο σχολείο".
6. "Disposable Heroes" - Metallica
"Αυτό είναι από το Master of Puppets, το οποίο είναι το κορυφαίο album των Metallica. Λατρεύω το ρυθμό και τους χρόνους σε αυτό, ενώ βγάζει και κάτι το κακό. Σα να ξέρεις ότι κάτι τρομερό θα συμβεί".
7. "Superstition" - Jeff Beck
"Ο ήχος που βγάζει το συγκρότημα από το wah wah και την παραμόρφωση έχει κάτι το funky, αλλά ροκάρει άγρια. Ένας από τους καλύτερους κιθαριστικούς rock ήχους όλων των εποχών".
8. "Show Your Love" - Van Halen
"Μερικές μπάντες καταφέρνουν και κυκλοφορούν ένα τέλειο ντεμπούτο, και ο πρώτος τους δίσκος είναι ενδεικτικός του μοναδικού τους ήχου. Οι Van Halen είναι ένα από αυτά τα συγκροτήματα. Είναι ωμό, είναι όμορφο και έχει μια πραγματική ενέργεια".
9. "Back in the Saddle" - Aerosmith
"Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πρώτα riffs που έμαθα να παίζω. Είναι ένα από τα πιο sexy και sleazy riffs που βγήκαν από την εποχή του Whole Lotta Love".
10. "I Want You (Shes So Heavy)" - The Beatles
"Είναι ταξιδιάρικο, είναι bluesy. Είναι ελαφρύ και μετά γίνεται πραγματικά βαρύ. Και όλα αυτά έγιναν επειδή καμία από τις δυο ξεχωριστές ηχογραφήσεις που είχαν κάνει δεν τους ικανοποιούσε, οπότε αποφάσισα να τις ενώσουν. Κλασικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...