Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

THE DAMNATION PROJECT (demo)

Η αλήθεια είναι πως πολλές είναι οι φορές που η ίδια η ζωή μου απέδειξε πως ότι συμβαίνει δεν είναι και πολύ στην τύχη αλλά ούτε επαφίεμαι και στις συμπτώσεις, παρά μόνο με αποδείξεις. Το πόσο τώρα έχει σχέση η εμπλοκή των Πολωνών RIVERSIDE με τους THE DAMNATION PROJECT…έχει την ιστορία του.!
Οι THE DAMNATION PROJECT είναι κάτι καινούργιο, κάτι πολύ φρέσκο και πολύ προοδευτικό, με την ακριβή έννοια της λέξης. Με έδρα τους την Αθήνα , ξεκινούν με το όνειρο και την ελπίδα της αναγνώρισης και πολύ καλά κάνουν, γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ ‘ωραία’ τυπάκια, ‘γράφουν’ κιόλας. Και γράφουν καλά! Όχι μουσική ‘τύπου’…κάπως, αλλά πολύ καλούς και ενδιαφέροντες prog ήχους. Και η αλήθεια είναι- όπως συχνά αναφέρουμε στον μουσικό κύκλο- πως ‘δεν ανακάλυψαν τον τροχό’, αναμφίβολα όμως έχουν τον τρόπο και τις γνώσεις να σε ‘μεταφέρουν’ λιγάκι πιο κάτω.
Οι THE DAMNATION PROJECT δεν κρύβουν τις επιρροές τους, είναι τίμιοι και με γνώμονα τις ηλικίες και τις γνώσεις τους συναντάμε κάτι εξαιρετικό για την ελληνική αλλά αγγλόφωνη prog σκηνή. Οι πρώτοι τους πειραματισμοί θα ξεκινήσουν μόλις πριν 5 μήνες και ακριβώς πριν 2 μήνες θα μιξάρουν κιόλας 7 κομμάτια. Το ότι υπάρχει ήδη πολύ υλικό έτοιμο για το επερχόμενο άλμπουμ είναι στα συν. Το demo είναι εδώ και είναι πραγματικότητα. Μέσα στο οποίο τα 4 αυτά κομμάτια θα σε γοητεύσουν. Είναι μεστά, δυνατά, πολύπλοκα και απλά, αλλά πάνω απ’ όλα σε ρουφάνε να τα ακούσεις.
Πολύ όμορφοι prog ήχοι με πολλές υποσχέσεις, για προσμείξεις συμφωνικών ενορχηστρώσεων και folk αναμείξεων. Μια μικρή ιδέα για το τι μπορείς να ακούσεις.. ‘WHITE MISERY’ / κομμάτι ορόσημο της μπάντας, ότι αφορά την κατάρριψη στον παρόντα τρόπο ζωής, το κυνήγι του χρήματος, της χλιδής, της άνεσης, της ύλης. ‘FEARLESS’ / ο εσωτερικός πόλεμος έως ότου ξεπεραστεί ο φόβος για την ζωή. ‘ODYSSEY’ / η πραγματική , ζωντανή οδύσσεια 2 ανθρώπων που στην ζωή που βιώνουν καθημερινά, τους γίνεται στοιχειό και τους καταδιώκει ώσπου τελικά η συνάντηση και η λύτρωση θα έρθει στην μετά θάνατον συνύπαρξη. ‘ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ’ / ένα κατ’ εξοχήν δημιούργημα του Αγαθοκλή Μπακάρου, για όλα αυτά που έρχονται, πλησιάζουν και φεύγουν, ελπίδες και προσδοκίες…παρόν και μέλλον. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε; Μα το άλμπουμ. Με λίγη ακόμα πίστη, και πολύ δουλειά όλα είναι εφικτά, γιατί το σίγουρο είναι ότι όρεξη και έμπνευση υπάρχει. Μήπως δεν είναι και τυχαία η πρόταση που τους έγινε πριν λίγες μέρες να παρευρεθούν στο Baarlo/Holland στο progpower Europe 2010;

Ας δώσουμε λοιπόν λίγα ακούσματα πάρα πάνω στους THE DAMNATION PROJECT όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί το ‘έχουν’…και αν μη τι άλλο είναι αξιοπρεπείς.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΚΔΕΚΗΣ / φωνή, κιθάρα
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΚΑΝΗΣ / πλήκτρα
ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΡΟΣ / Τύμπανα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ / μπάσο, φωνή
www.myspace.com/thedamnationproject
ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΕΡΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...