Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

RAMMSTEIN: "Liebe Ist für alle da"

Την 6η κατά σειρά δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησαν οι Rammstein, με τίτλο Liebe Ist für alle da (‘Love is there for everyone’) και έχουν ανέβει ήδη στο νο1 πολλών ευρωπαϊκών charts. Οι γερμανοί, για την παραγωγή του δίσκου τους επισκέφτηκαν αυτή την φορά την Sonoma Mountain Recording Estate,στο San Rafael της California. Το album κυκλοφόρησε στα μέσα του Οκτωβρίου και στην Γερμανία εντάχθηκε αυτόματα στο Bundesprüfstelle für jugendgefährdende Medien, πράγμα που σημαίνει ότι απαγορεύτηκε όχι μόνο η πώληση του σε ανήλικους, αλλά και η γενικότερη συνύπαρξή του στα ράφια με άλλα cd που οι ανήλικοι έχουν πρόσβαση.
Μουσικά το άλμπουμ αποτελεί μία πολύ ποιοτική δουλειά, με αρκετά κομμάτια να σου μένουν από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Αγαπημένες επιλογές, με καθαρό industrial metal ενδιαφέρον είναι το Mehr, το Haifisch, το Ich tu dir weh, το Wiener Blut και το B******** (το οποίο όπως δήλωσε το ίδιο το συγγκρότημα δεν σημαίνει Bastards αλλά Bückstabü, μία λέξη που χρησιμοποιείται μεταξύ των μελών της μπάντας για να δηλώσουν ‘whatever you want’). Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε επίσης, η ύπαρξη του κομματιού Frühling in Paris (περιλαμβάνει αποσπάσματα από το ‘Non, je ne regrette rien’ της Edith Piaf) το οποίο μάλιστα θα χαρακτήριζα ως all time classic-Rammstein-μπαλάντα.
Όμως Rammstein, δεν είναι μόνο η μουσική και οι στίχοι (οι στίχοι του Haifisch είναι για μια ακόμα φορά, κορυφαίοι) αλλά και τα video clips τους. Αυτήν την φορά να σας πω την αλήθεια, έχω απογοητευτεί απ’ όσα έχω δει. Το αδιάφορο «Pussy» δεμένο με το video που δείχνει τα μέλη να διασκεδάζουν κάνοντας διάφορα είδη σεξ, από την μία μου προκάλεσε άφθονο γέλιο γιατί κατανοώ την χιουμοριστική διάθεση με την οποία το γύρισαν, από την άλλη όμως μου δημιούργησε κάποια ερωτηματικά περί του γιατί να αποφασίσουν να κάνουν μια τέτοια κίνηση, διαφημίζοντάς την κιόλας τόσο έντονα. Βέβαια έτσι ήταν πάντα οι Rammstein, προκλητικοί, απλώς για πρώτη φορά ένιωσα πολύ έντονα ότι το έκαναν για να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους. Πάντως έχει ήδη κυκλοφορήσει και το βίντεο κλιπ του δυναμικού Ich tu dir weh, και τις επόμενες μέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει και του Haifisch…αναμένουμε.
Για την προώθησή του πάντως, οι Rammstein έχουν πραγματοποιήσει πληθώρα συναυλιών σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Λισαβόνα κι έχοντας ταξιδέψει από εκεί σχεδόν παντού. Λέτε φέτος να έρθει και η σειρά μας;
Γιώργος Τσαλίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...