Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

THE FALLEN WITHIN: "Intoxicated"

Οι The Fallen Within είναι ένα σχετικό νέο σχήμα (δημιουργήθηκαν το 2003) με έδρα την Αθήνα και το Intoxicated είναι η πρώτη τους ολοκληρωμένη κυκλοφορία.
Το ίδιο το συγκρότημα χαρακτηρίζει το είδος της μουσικής που παίζει ως modern melodeath, το οποίο, επί της ουσίας, σημαίνει ότι τα τραγούδια τους είναι ένα μείγμα από metalcore και μελωδικό εκ Σκανδιναβίας προερχόμενο death metal, ενώ δε λείπουν και κάποια progressive και πειραματικά στοιχεία.
Θετική εντύπωση κάνει η χρήση των πλήκτρων, η οποία κάνει, τα ούτως ή άλλως πιασάρικα κομμάτια, ακόμα πιο ενδιαφέροντα, ενώ σε αυτό συμβάλλουν και οι κάπως πιο άγριες στιγμές που υπάρχουν.
Το συγκρότημα κινείται σε ένα χώρο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, τόσο από πλευράς μουσικών ικανοτήτων όσο και από την πλευρά του να παρουσιάσεις κάτι νέο και ενδιαφέρον.
Οι The Fallen Within, αν και νεοφερμένοι, κυκλοφόρησαν ένα δίσκο, ο οποίος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες κυκλοφορίες του χώρου.Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι η παραγωγή του Intoxicated έγινε από τον Bob Katsionis (Firewind, Outloud) ενώ η μίξη και το mastering στα studio Tico Tico στη Φινλανδία. Για τους γνωρίζοντες και τα δυο αυτά στοιχεία λένε πολλά για το τελικό αποτέλεσμα.
Καρβούνης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...