Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Sleaze ομολογίες...από τους Lipstixx 'Ν Βulletz

Η Σουηδία μας έχει χαρίσει τα τελευταία χρόνια σημαντικές μπάντες στο μεταλλικό ροκ στερέωμα ενώ μία σειρά από νέα συγκροτήματα συνεχίζουν επάξια να υπηρετούν το hard rock.Έτσι λοιπόν όταν ακούσαμε τους LIPSTIXX ‘N’ BULLETZ νιώσαμε ότι κάτι καλό γεννιέται στο sleaze-poser rock και η μεγάλη μας έκπληξη ήταν όταν ανακαλύψαμε ότι πίσω από την μπάντα βρίσκεται η ελληνική δισκογραφική εταιρία SLEASZY RIDER RECORDS.
Για όλα αυτά μιλήσαμε με τον κιθαρίστα
Rikki Bullet ο οποίος μας εξομολογήθηκε τα εξής:

- Τι θεωρείς ότι έχεις αλλάξει πάνω σας, από την ημέρα που δημιουργήσατε το συγκρότημα, μέχρι σήμερα;
Rikki: Λοιπόν, νομίζω ότι είμαστε πολύ καλύτεροι μουσικοί, συνθέτες και διασκεδαστές, τώρα, ειδικά σε σχέση με το πώς ήμασταν στην αρχή. Τα τραγούδια που γράφουμε τώρα θα «σκίσουν»! Πιστεύω ότι όσο περισσότερο εξασκείσαι, τόσο καλύτερος γίνεσαι, λογικά.
- Μίλησέ μας για τις εμπνεύσεις σου, τι σε ωθεί να συνθέτεις τα τραγούδια;
Rikki: Ο,τιδήποτε συμβαίνει γύρω μου, οι άνθρωποι που συναντώ, τα συγκροτήματα που ακούω, και άλλα τέτοια.
- Πώς είναι η αίσθηση που σας δίνεται από το κοινό και τους κριτικούς;
Rikki: Πολύ καλή και από τους δύο, προς το παρόν, αλλά πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα έχουν πρόβλημα με το πώς φαινόμαστε και το πώς ακουγόμαστε. Απλά λέμε "γ…… τους", χαμογελάμε και παίζουμε πιο δυνατά και πιο σκληρά από ποτέ.
- Αντιμετωπίσατε καθόλου δυσκολίες, κατά την ολοκλήρωση του άλμπουμ;
Rikki:
Είχαμε κάποια τεχνικά προβλήματα, όπως υπολογιστές που φαίνονταν να διαθέτουν τη δική τους θέληση.
- Πώς και επιλέξατε αυτό το είδος ήχου και αυτό το ύφος;
Rikki:
Αυτό είναι το είδος της μουσικής που αγαπάμε, που πάντα αγαπούσαμε και πάντα θα αγαπάμε, οπότε δεν είχαμε ποτέ αμφιβολίες. Δεν μας απασχολεί αν είναι της μόδας ή όχι.
- Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα hair/sleaze συγκροτήματα μέταλ καλύπτουν την έλλειψη ταλέντου με την εμφάνιση και το μακιγιάζ. Πιστεύεις ότι, κατά κάποιο τρόπο, αυτό αληθεύει;
Rikki:
Πιθανόν να υπάρχουν συγκροτήματα που να κάνουν κάτι τέτοιο, αλλά δεν με ενδιαφέρει, αρκεί να μην είναι βαρετά. Δεν απολαμβάνω να βλέπω συγκροτήματα που στέκονται στη σκηνή με τα απλά τους ρούχα, παίζοντας τέλεια, χωρίς να κινούνται καθόλου,το απεχθάνομαι. Θα πρέπει να ροκάρεις σαν τρελός, να δίνεις παράσταση να κάνεις σόου!!!!
- Μίλησέ μας για τις επιρροές σου και τα αγαπημένα σου συγκροτήματα από το παρελθόν.
Rikki:
Πάντα υπήρχαν οι "Kiss" για μένα, πιστεύω ότι διαθέτουν τα πάντα – τα τραγούδια, την εμφάνιση και το σόου. Αλλά, όσον αφορά στο συγκρότημά μας, θεωρώ ότι έχουμε επηρεαστεί από συγκροτήματα όπως οι Wasp, Ratt, Hanoi Rocks, Tigertailz και άλλα τέτοια συγκροτήματα.
- Ως χώρα, η Σουηδία διαθέτει και υποστηρίζει μια αξιοσέβαστη sleaze/glam ροκ σκηνή, πώς και αποφασίσατε να κυκλοφορήσετε το άλμπουμ σας, σε συνεργασία με ελληνική δισκογραφική;
Rikki:
Η Sleaszy Rider Records ήταν η πρώτη δισκογραφική που επικοινώνησε μαζί μας, μας πρόσφερε μια πολύ καλή συμφωνία, και απλά δεχτήκαμε.
- Περιέγραψέ μας την γιορταστική ατμόσφαιρα των ζωντανών παραστάσεών σας.
Rikki
: Θέλουμε οι πάντες να γελούν, να ουρλιάζουν και να ροκάρουν μαζί μας, και συνήθως αυτό συμβαίνει. Απλά επιθυμούμε να διασκεδάζουν όλοι όσο το δυνατό περισσότερο.

- Αυτόν τον καιρό, προγραμματίζετε συναυλίες για την υπόλοιπη Ευρώπη;
Rikki: Δεν έχουμε κάτι επιβεβαιωμένο ακόμα, αλλά το ελπίζουμε.
- Με την αλλαγή του ντράμερ σας, τι συνέβη;
Rikki: Απολύθηκε, απλά δεν ήταν σωστή η χημεία μεταξύ μας, και έκανε κάποια πράγματα που πραγματικά έβλαψαν το συγκρότημα, έτσι η μόνη λύση ήταν να φύγει.
- Πόσο δύσκολο είναι, πραγματικά, για ένα νέο συγκρότημα να γίνει ευρέως αποδεκτό από το κοινό;
Rikki:
Χρειάζεται πολλή δουλειά, τίποτε δεν γίνεται από μόνο του, αλλά αν κάνεις κάτι με ειλικρίνεια και πραγματικά το εννοείς, τότε οι άλλοι το βλέπουν και το αποδέχονται.
- Κάνε μια ευχή για τους Έλληνες θαυμαστές σας!
Rikki
: Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη, και πρέπει να τα πούμε σύντομα! Συνεργαζόμαστε με ελληνική δισκογραφική, έτσι θα ήταν εγκληματικό, να μη έρθουμε να παίξουμε για σας τους Έλληνες.

Συνέντευξη στον Φώτη Μελέτη
Επιμέλεια Δήμητρα Μανδάλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...