Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

OVERKILL - "IronBound"

Ένα έχω να πω παιδιά ! Υπομονή μέχρι τέλος Ιανουαρίου!
Για την ακρίβεια 29/01/10. Οι ΟVERKILL επιστρέφουν με το δέκατο πέμπτο full length άλμπουμ της καριέρας τους. Όπως οι ίδιοι έχουν ανακοινώσει το ‘IronBound’ θα είναι μια μουσική επιστροφή στις ρίζες τους. Αυτόματα οι προσδοκίες των απανταχού φίλων και οπαδών της μπάντας έχουν ανέβει κατακόρυφα.
Αγωνíα τέλος λοιπόν! Οι BOBBY ELLSWORTH (Vocals) , D.D. VERNI (Bass), DAVE LINSK (Lead and Rythm Guitars), DEREK TAILER (Rythm Guitars and Vocals), RON LIPINCKI (Drums)… μας χαρίζουν έναν δίσκο που όμοιο του είχαν να κυκλοφορήσουν απ την εποχή του αξεπέραστου ‘The Years Of Decay’! Με κέφι , ζωντάνια, εκτελεστική δεινότητα με πάνω από είκοσι χρόνια πείρα στην πλάτη τους, επιστρέφουν και βάζουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.
Το γκρουπ δεν αστειεύεται, απ τα πρώτα δευτερόλεπτα του άλμπουμ καταλαβαίνεις ότι υποσχέθηκαν το έκαναν πράξη! Το εναρκτήριο ‘The Green And The Black’ είναι μόνο η αρχή για το ολοκαύτωμα που πρόκειται να ακολουθήσει. Ένας thrash metal χείμαρρος βγαίνει απ τα ηχεία.
Η επιστροφή στις ρίζες παίρνει σάρκα και οστά. Το ίδιο συμβαίνει και στα επόμενα τραγούδια. Στα ‘Ironbound’ και ‘Bring Me The Night’. Φοβερά riffs και συμπαγές rythm session με άκρως ενδιαφέροντα leads γέφυρες και solos. Τα δε φωνητικά του Bobby αγέρωχα και όπως πάντα αναγνωρίσιμα, τραγουδά λες και δεν υπάρχει αύριο!
Απλά εκπληκτικός!
Το ‘Goal Is Your Soul’ που ακολουθεί είναι σε ποιο αργούς ρυθμούς. Πανέμορφο τραγούδι με τον "μυστήριο" ήχο του γκρουπ διάχυτο σε όλη του την διάρκεια και με τρομερό και γρήγορο τελείωμα. ‘Give a Little’ Άλλο ένα απ τα πολλά καλά riff και με την φωνάρα του Ellsworth να ξεσηκώνει τους οπαδούς του! ‘Endless War’. Ακόμη ένα γρήγορο thrash κομμάτι βγαλμένο από thrashers για thrashers!
Όπως δηλώνει και ο τίτλος του πραγματικό έπος. ‘The Head And Heart’… αυτοί είναι οι OVERKILL! Εισαγωγή και μετά η καταστροφή! Ότι πρέπει για headbanging… έχω πολλά χρόνια να ακούσω την μπάντα να παίζει έτσι. Έχουν την άνεση να γράφουν τραγούδια που αντέχουν στον χρόνο και να εδώ είναι η απόδειξη.
‘In Vain’ Ο χαμός προσωποποιημένος! Γρήγορο riffατο και thrash, τι άλλο θέλουμε? Απλά κομματάρα! ‘Killing For Living’…Αρχοντικός trash metal ύμνος απ τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου. Εκπληκτικά θέματα στις κιθάρες για άλλη μια φορά και ναι.
Όντως οι OVERKILL γύρισαν στον παλιό τους ήχο. ‘The SRC’… απλά κλείνει έναν δίσκο που με άφησε άφωνο. Στα συν του νέου τους άλμπουμ είναι η απίστευτη παραγωγή και να μην ξεχάσω να δώσω τα εύσημα στον D.D. Verni για την άψογη δουλεία που έχει κάνει για άλλη μια φορά στο μπάσο.
Όλοι τους έβαλαν τα δυνατά τους και ανταμείβουν τους οπαδούς τους με τον καλύτερο τρόπο. Οι OVERKILL επέστρεψαν για τα καλά με έναν δίσκο που σίγουρα τους βάζει για τα καλά στο παιχνίδι και στην κορυφή στις καρδιές των οπαδών τους!
Το 2010 ξεκινά με φοβερή δισκάρα!
Θανάσης Τζελάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...