Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Τουρνέ από σημαντικά ελληνικά συγκροτήματα

Μini τουρνέ πραγματοποιούν μαζί τα συγκροτήματα
Arkenstone / Agnosia / The Silent Rage / Until Rain / Soundgeist.
Συγκεκριμένα θα παίξουν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στο SIN CITY(Αθήνα) με ώρα έναρξης στις 19:00 και τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ.Επίσης Special Guests θα είναι οιFiat Lvx.
Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου θα παίξουν στο Harley Bar, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
με Είσοδο: 10€ με ποτό - Ώρα Έναρξης: 19.30μμ.

Και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο Rock Soc, Φρούριο, Λάρισα με Είσοδος: 10€ με ποτό - Ώρα Έναρξης: 19.30μμ.
Παρακάτω διαβάστε λίγα λόγια για τα συγκροτήματα που συμμετέχουν
Οι Αgnosia
( www.myspace.com/agnosiaband) σχηματίστηκαν το 2003. Έχουν στο ενεργητικό τους δύο κυκλοφορίες. Τον Απρίλιο του 2004 κυκλοφόρησαν το demo ep ‘ the inner conflict’ το οποίο είχε αποσπάσει άριστες κριτικές από τον εγχώριο και διεθνή τύπο. Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφόρησε από την Steel Gallery Records o πρώτος ολοκληρωμένος τους concept δίσκος με τίτλο ‘ Trace Decay’. Οι Agnosia κινούνται στο ευρύ φάσμα της προοδευτικής metal μουσικής με επιρροές όπως οι Queensryche, Dream Theater, Savatage, Pain of Salvation, Evergrey, Fates Warning και Shadow Gallery!

Οι Κρητικής καταγωγής Arkenstone (www.myspace.com/arkenstonebob) έχουν υπάρξει ως κινητήριος δύναμη στην τοπική σκηνή με τη διαρκή παρουσία και ενέργεια τους από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Μέχρι σήμερα έχουν μοιραστεί την ίδια σκηνή με ROTTING CHRIST, SEPTIC FLESH, JAG PANZER, BROCAS HELM, και πολλούς άλλους. Αρχικά το μουσικό στυλ που χαρακτήριζε την μπάντα μέσα από τα δύο πρώτα demo της, “ Whispers of fire” (2001) και “ The sentinel of the dwarven gate” (2003), ήταν το epic/power metal. To 2005 η μπάντα κυκλοφορεί το demo “ Embraced by guilt”, κυκλοφορία που καθιερώνει τους Arkenstone σαν μια Modern Thrash Metal μπάντα, με φανερές επιρροές από ονόματα όπως οι Annihilator, Pantera, Sepultura, Slayer κ.α. Στα τέλη του 2006 και με την βοήθεια του Δημήτρη Λιαπάκη ( MYSTIC PROPHECY), η μπάντα ταξιδεύει στην Γερμανία και ηχογραφεί το πρώτο ολοκληρωμένο album της με τίτλο “ Dead Human Resource”. Το album κυκλοφορεί και προωθεί στα τέλη του 2008 η Αγγλικής καταγωγής εταιρεία Casket Music.
Οι The Silent Rage (www.myspace.com/silentragegreece) σχηματίσθηκαν στις αρχές του 2006 από τον Νίκο Σιγλίδη. Μετά από αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, το τωρινό line-up της μπάντας αποτελείται από τους: Κώστα Τόκα (φωνητικά - κιθάρα) , Νικο Σιγλίδη (φωνητικά - κιθάρα), Χρήστο Σεβαστόπουλο (Μπάσο), Κίμωνα Λιμενίδη (πλήκτρα), Πάνο Καραδήμα (τύμπανα). Οι επιρροές των μελών της μπάντας από διαφορετικά είδη μουσικής είναι εμφανείς καθώς στον ήχο τους διακρίνουμε στοιχεία από heavy , power και progressive metal. μπάντα στις αρχές καλοκαιριού ηχογράφησε ένα ΕP 5 κομματιών το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2009 ενώ μέσα στο 2010 επρόκειτο να ηχογραφήσουν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Inner Scars”.
Οι Until Rain (www.myspace.com/untilrain) είναι μια progressive metal μπάντα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Η ιδέα της μπάντας γεννήθηκε το 2004.Η πρώτη δισκογραφική δουλειά της μπάντας με τίτλο ''The Reign of Dreams'' κυκλοφόρησε από την Steel Gallery Records τον Σεπτέμβρη του 2009.
Οι Soundgeist (www.myspace.com/soundgeist) δημιουργήθηκαν στα μέσα του 2004, από τους Μ. Ζωγραφάκη και Α. Αναστόπουλο και συμπληρώθηκε με τους Π. Μαυράκη, Σ. Κανιτσάκη και Δ. Σκούρτη. Στα τέλη του 2006 ξεκίνησαν την ηχογράφηση του “The Fine Line Between”, η οποία διήρκεσε αρκετούς μήνες (έως Σεπτ. ‘07). Στα μέσα του καλοκαιριού του 2008, η μπάντα υπόγραψε συμβόλαιο με την MP records (δισκογραφική από την Ιταλία) για την κυκλοφορία του πρώτου της album, το οποίο περιείχε τα κομμάτια του demo.Το album κυκλοφόρησε στις αρχές του 2009. Το καλοκαίρι κ Φθινόπωρο του 2009, η μπάντα έπαιξε αρκετά live και παράλληλα ετοιμάζει υλικό για το δεύτερο album που θα ηχογραφηθεί στο 2010. Η λέξη Soundgeist προέρχεται απο δύο λέξεις : την αγγλική Sound (σάουντ = ήχος ) και την γερμανική geist (γκάηστ = πνέυμα, φάντασμα). H λέξη μεταφράζεται ως «το πνεύμα του ήχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...