Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Τα νέα ονόματα της ελληνικής hard rock σκηνής

Σε πολλά μέρη του κόσμου, η λατρεία για τον ήχο του 80s hard rock δεν έσβησε ποτέ! Σίγουρα, η μουσική αλλάζει και παίρνει διάφορες μορφές με τον καιρό, αλλά οι fans του AOR/Glam/Sleaze και γενικότερα του rock n’ roll παραμένουν πιστοί διατηρητές της φλόγας τους.
Ειδικά στις σκανδιναβικές χώρες, το μελωδικό hard rock έχει αποκτήσει εδώ και καιρό μία κανονική σκηνή, με πολλά συγκροτήματα να διαθέτουν παραπάνω από αξιόλογες παραγωγές και ισχυρό fanbase σε όλο τον κόσμο. Το hairspray δεν έφυγε ποτέ λοιπόν.
Πλέον το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τη δική μας χώρα. Ο αριθμός των συγκροτημάτων που έχουν σχηματιστεί με βάση τη μουσική αυτή είναι σίγουρα αξιοπρόσεκτος, τα self-financed demos δίνουν και παίρνουν και τα support acts που βλέπουμε συχνά σε μεγάλες 80s μπάντες, αρχίζουν να αποκτούν δική τους δυναμική. Τα περισσότερα από τα παρακάτω σχήματα που θα αναφερθούν δίνουν ήδη το δικό τους παρών δισκογραφικά και καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες να προωθήσουν τη δουλειά τους με κάθε δυνατό τρόπο. Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε είδος και δεν τους έχετε ήδη πάρει είδηση, ρίξτε μια ματιά και υποστηρίξτε τους, γιατί εκτός από συγκροτήματα, μια σκηνή χρειάζεται και τον κόσμο της.
OUTLOUD: Για τα μέλη τους δεν χρειάζεται να πω πάρα πολλά. Ο Bob Katsionis και ο Mark Cross είναι δύο μουσικοί με μεγάλες καριέρες σε Ελλάδα και εξωτερικό, Περισσότερο όμως η γενιά μας τους ξέρει λόγω της συνεργασίας τους στους Firewind. Το εν λόγω συγκρότημα ξεκίνησε ως project του Bob με τον μαθητή του Tony Kash. Οι δυο τους ηχογραφούσαν demos με βάση τις κιθαριστικές ιδέες του ταλαντούχου νεαρού. Οι ιδέες πήραν απρόσμενα καλοσχηματισμένη μορφή και ο Bob αποφασίζει να επιστρατεύσει τον παλιό του, από τη Νέα Υόρκη, γνωστό, Chandler Mogel (-ex Talon) για να προσθέσει φωνητικά στα κομμάτια κατά τη διάρκεια ενός τριήμερου session τα οποία…τελικά χάθηκαν λόγω ανωτέρας βίας (μία διακοπή ρεύματος ήταν αρκετή για να εξαφανίσει τα ηχογραφημένα αρχεία). Το παράδοξο είναι πως χρειάστηκε μια ατυχία τέτοιων διαστάσεων προκειμένου να μεταμορφωθεί το project σε κανονικό συγκρότημα. Χρειάστηκαν βέβαια και δύο ακόμα έμπειροι μουσικοί για να συμπληρωθεί το rhythm section, κάτι που πραγματοποιήθηκε στα πρόσωπα των : Jason Mercury (μπάσο) και Mark Cross(τύμπανα). Το καθαρόαιμο 80s style μελωδικό hard rock των Outloud θα σας καταπλήξει με την αυθεντικότητα και το feeling του. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις καλύτερες παραγωγές του είδους, προσφέροντας παράλληλα νέα, πρωτάκουστα στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει. Φροντίστε να τους πετύχετε κάπου κατά τη διάρκεια της φετινής τους περιοδείας στην Ελλάδα. (http://www.myspace.com/outloudtheband)

Danger Angel: Αν ψάχνετε μια άξια και έμπειρη AOR μπάντα, δεν είναι ανάγκη να πάτε μακριά. Οι Danger Angel: Jimmy Cage(φωνητικά), Ethan Chionos(κιθάρα), Spiros Foussekis(κιθάρα), Rudy Rallis(μπάσο), Antonis Venieris(τύμπανα) και John “AHAS” Lignos(πλήκτρα) δίνουν το παρών στην ελληνική σκηνή εδώ και τρία περίπου χρόνια, έχοντας κάνει εμφανίσεις πλάι σε μεγάλες μπάντες της ιστορίας του είδους και έχοντας τη δική τους δισκογραφική δουλειά. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους rock-άρει ασταμάτητα από την αρχή μέχρι το τέλος (αξίζει να σημειωθεί και η συνεισφορά του Jeff Scott Soto(Talisman, Yngwie Malmsteen’s Rising Force, Journey κα.) στο κομμάτι “Never Let You Go”). Τους έχουμε δει ουκ ολίγες φορές σε line ups συναυλιών σε όλα τα μέρη και απ’ ότι φαίνεται είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν με την ίδια δυναμική. (http://www.myspace.com/dangerangelrock)

Wild Machine: Για μια δεκαετία κρατούν τα standards ψηλά! Εκεί που οι άλλοι σταματούν, οι Wild Machine(Johnny Hott-lead vocals, Spider Lee – guitars, Mario Lux-guitars, Simon Key-bass Andy Rozz –drums) συνεχίζουν ακάθεκτοι. Σ’ αυτό το διάστημα, ύστερα από πολλές αλλαγές, οι –αρχικά- War Machine «αγριεύουν» και υιοθετούν μια glam/sleaze κατεύθυνση στη μουσική τους. Δεινοί showmen (αν τους πετύχατε με Star Star, Skid Row, Faster Pussycat θα το χετε διαπιστώσει), έχουν εδραιώσει την αξία τους και το glam quality τους σ’ όλους τους φίλους της σκηνής αυτής. Προς το παρόν έχουν μόνο ένα 3-track demo(vicious luv,suicide,addicted) και αναμένουμε την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου. (http://www.myspace.com/wildmachine)

Roxy Bitch: Είναι πρόστυχοι και rock n’ roll! Οι Θεσσαλονικιοί glam rockers κάνουν το εκάστοτε κοινό να παραμιλάει σε κάθε live τους γιατί πολύ απλά ξέρουν πρώτα απ’ όλα πώς να σε κάνουν να περάσεις καλά. Γεννήθηκαν το 2000 και αποτελούνται από τους: Julian Rawnie G(φωνητικά), Sweet(μπάσο), Lick(κιθάρα), Roxx Ztar(τύμπανα), Alex Kidd(κιθάρα). Τα κομμάτια τους εντυπωσιάζουν και έχουν στην κατοχή τους αρκετό υλικό χωρίς όμως να έχουν κυκλοφορήσει ακόμα κάποια δουλειά. (http://www.myspace.com/theroxybitch)

W.A.N.T.E.D: Έχοντας κυκλοφορήσει την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά “Neon Nights” πριν από περίπου δύο χρόνια, οι Soto Silvestro(φωνήτικα), Strutter(μπάσο), Constantine Mati(τύμπανα),Angel (πλήκτρα),Jima(κιθάρα) διατηρούν μια σταθερή πορεία στη hard rock σκηνή. Έχουν ανοίξει συναυλίες των Dokken, Bonfire, White Lion, Whitesnake κα. και παραμένουν για πολλά χρόνια ένα από τα πιο επαγγελματικά live acts. (http://www.myspace.com/wantedhome)

Cyanide4: Επηρεασμένοι από τους ήχους του glam, του punk και του New Wave Of British Heavy Metal, οι Cyanide4 παίζουν με ύφος “in your face”. Τα μέλη τους: G.A. Sinn (φωνητικά, κιθάρα), Nasty George(μπάσο), Joxnny Slut(κιθάρα) και Mike T(τύμπανα) πρόκειται να είναι support act στις εμφανίσεις των Crashdiet στη χώρα μας καθώς επίσης έχουν παίξει με τους Scorpions στην Ξάνθη, στα πλαίσια της περσινής περιοδείας των Γερμανών. (http://www.myspace.com/cyani4de)

Sex Rated: Άλλη μια μπάντα που θα παίξει με τους Crashdiet σύντομα. Το glam κουαρτέτο με τις δύο κυρίες: JB Sleazy-φωνητικά, Jane Red Ace-μπάσο και τους κυρίους: Ratsnake Jo- κιθάρα, Alex Rated- τύμπανα, φτιάχτηκε το 2007 με σκοπό να προσφέρει κάτι φρέσκο στην ελληνική glam rock σκηνή.(http://www.myspace.com/sexrated69)

Thunderdolls: Το γυναικείο στοιχείο ήταν πάντοτε ένα στοιχείο που έκανε μπάντες στη δεκαετία των 80s να ξεχωρίζουν. Στις Thunderdolls δεν είναι απλώς ένα στοιχείο όμως, είναι ολόκληρη η μπάντα. Οι: Nota(φωνητικά), Roxy Tiger (κιθάρα), Melina(κιθάρα), Kat(μπάσο) και Jenny (τύμπανα), διαψεύδουν τον μύθο πως οι γυναίκες δεν είναι rock n roll material και εντυπωσιάζουν τόσο με το look όσο και με το παίξιμό τους. “Girls got balls, they’re just a little higher” απ’ ότι φαίνεται. (http://www.myspace.com/thunderdolls)

Lucky 13: Ξεκίνησαν το 2004 ως cover band και εξελίχτηκαν σε μία hard rock μπάντα με μοντέρνες επιρροές. Έχουν κυκλοφορήσει ένα EP με πέντε κομμάτια , υπό τον τίτλο “Far From Home” καθώς επίσης και μια ενδιαφέρουσα διασκευή στο “Poker Face” της Lady Gaga. (http://www.myspace.com/lthirteen)

Red Rum: Πριν δύο χρόνια κυκλοφόρησαν έναν δίσκο που μπορεί να κοιτάξει κατάματα οποιοδήποτε μεγάλο συγκρότημα στον χώρο του μελωδικού hard rock/AOR. Τους πήρε πολύ καιρό και αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες όμως το “No Turning Back” άξιζε την αναμονή καθώς αποτελεί ένα από τα διαμάντια που έχει να εκθέσει η χώρα μας σ’ αυτή τη μουσική. Για όσους δεν το ξέρουν ήδη, στο album τραγουδάει ο Michael Bormann(Bonfire,Jaded Heart). Οι RedRum έχουν παίξει και αυτοί με μεγάλες μπάντες από όλο το φάσμα του AOR και αυτή τη στιγμή προετοιμάζουν την νέα τους δισκογραφική δουλειά. Αποτελούνται από τους : Michael Bormann – φωνητικά, Athan 'Lyssa' Kazakis – κιθάρες, Panos Baxevanis – κιθάρες, Billy Topalides – μπάσο, Thanos Sarketzis – Drums. (http://www.myspace.com/redrumgr)

Dead Man’s Rose: Μια απίστευτα δεμένη μπάντα, με κλασσική hard rock κατεύθυνση…groove-άρουν στ’ αλήθεια ατελείωτα. Οι Mr Hyde- φωνή, Kostas Kofinas- κιθάρες, Kris Gkailas- μπάσο, Kostas Ketoglidis- Drums έχουν ήδη κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με 11 συνθέσεις και δίνουν τακτικά συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και άλλού. (http://www.myspace.com/deadmansroseband)

Chatterbox: Χριστίνα, Κική, Νατάσα, Χρύσα και Μαριλένα, ένα γυναικείο κουιντέτο από έμπειρες στα όργανα τους μουσικούς με πολλές Classic Rock επιροές που εντυπωσιάζει. Δεν έχουν κυκλοφορήσει κάποια δουλειά ακόμα αλλά μπορείτε να τους ρίξετε ένα αυτί στο (http://www.myspace.com/gbchatterbox.

Soundtruck: Σκληροτράχυλο southern rock για τους fans του BBQ και του σπιρουνιού. (http://www.myspace.com/soundtruckgr)
Μανώλης Γιαννίκιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...