Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

H άγνωστη διαδρομή των Talk Of The Town

Οι Σουηδοί AORsters Talk Of The Town δημιουργήθηκαν το 1987 αρχικά με την ονομασία Scandinavian Dynamite και με την προσθήκη του χαρισματικού Thomas Vikstrom να αναλαμβάνει την θέση του τραγουδιστή, κάπου στα μέσα του 1988 κυκλοφορούν το single Free Like An Eagle το οποίο έγινε τεράστια εντός και εκτός συνόρων με αποτέλεσμα να διαδεχτεί την κυκλοφορία του single, το ομώνυμο LP της μπάντας το οποίο κυκλοφόρησε από την Glen Disc Records και όπως ήταν φυσικό γνώρισε κι αυτό με την σειρά του ανάλογη επιτυχία.
Η μπάντα αποτελούταν από 5 εξαίσιους μουσικούς ηγούμενοι σαφώς από τον τρομερό Thomas Vikstrom από την μία και από την άλλη από τον ταλαντούχο κιθαρίστα Antonio Saluena.
Το line-up συμπλήρωναν οι Jonas Olson στο μπάσο, Staffan Scharin στα τύμπανα και ο Mats Jacobsson στα πλήκτρα ο οποίος αργότερα εισχώρησε στους εξίσου καταπληκτικούς Alien.
Ο δίσκος περιείχε 11 κομμάτια από τα οποία ξεχώρισαν φυσικά το mega-hit “Free Like An Eagle”, ένα τραγούδι ορόσημο για αυτό που αργότερα ονομάστηκε Scandi-AOR, όπου ο Vikstrom σε νεαρή ηλικία ακόμα έδειχνε το τεράστιο φωνητικό του ταλέντο καταφέρνοντας να «χτυπήσει» άνετα τις ψηλές νότες με σχετική άνεση.
Ακόμα, ο δίσκος περιείχε το “Sing To The World”, μια δυναμική μπαλάντα με όμορφες διφωνίες και που το στιχουργικό της περιεχόμενο εξιστορεί κοινωνικούς προβληματισμούς της εποχής. Κομματάρες επίσης τα “Fever”, “Feel My Heartbeat”, “Livin’ For Lovin” και η επίσης πολύ καλή μπαλάντα “In The Night”.
Η πορεία για τους Talk Of The Town δεν ήταν ανάλογη. Ακολούθησε ένας δίσκος αρκετά αργότερα το 1998, το “Reach For The Sky” και το 2000 ακολούθησε και ένας τρίτος όπου μάλλον περισσότερο project θα το χαρακτήριζε κανείς αφού ήταν δημιούργημα του Saluena, του Vikstrom και του επί χρόνια καλού του φίλου, κιθαρίστα, παραγωγού και συνεργάτη, Tommy Denander.
Λίγο αργότερα αυτό το project πήρε σάρκα και οστά και κατέληξαν σαν Speedy Gonzales, διαδέχοντας έτσι την ονομασία Talk Of The Town.
Η συνέχεια για τον Thomas Vikstrom λίγο πολύ είναι γνωστή. Το 1992 ανέλαβε τα φωνητικά στο “Chapter VI” των συμπατριωτών του doom metallers Candlemass και τα τελυταία χρόνια είναι επίσημο μέλος των symphonic metallers Therion.
Το 1993 κυκλοφόρησε τον μοναδικό του solo δίσκο με το όνομα “Wish I Could Fly” καθώς επίσης εδώ και κάποια χρόνια επέστρεψε στους AOR/melodic κύκλους συμμετέχοντας σε διάφορα projects όπως αυτά των Covered Call και των Crash The System.
Ασχολήθηκε έντονα και με σχετική επιτυχία και με την όπερα. Το 1999 το “Talk Of The Town” επανακυκλοφόρησε από την σουηδική Virgin Records με την προσθήκη δύο previously unreleased κομματιών, τεσσάρων από την δεύτερη δουλειά τους, το “Reach For the Sky” και δύο από την solo δουλειά του Vikstrom.
Οι Talk Of The Town ήταν ένα από τα πλέον αξιόλογα σχήματα της μελωδικής σουηδικής σκηνής και μπορεί να μην γνώρισαν την ανάλογη επιτυχία των Europe ή των Talisman, άφησαν όμως παρακαταθήκη έναν δίσκο ορόσημο που πραγματικά είναι για σεμινάρια. Το Scandi-AOR στα καλύτερα του.
Άρης Αβραμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...