Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

SHADOW GALLERY - "Digital Ghosts"

Μπορεί το μακρύ ταξίδι των σπουδαίων Αμερικάνων να αρχίζει από την δεκαετία του ΄80, αν και το πρώτο τους άλμπουμ το κυκλοφόρησαν το 1992 όμως οι αγαπημένοι μας SHADOW GALLERY καταφέρνουν να μας συγκινούν ακόμη με το εξαιρετικό prog-metal που συνεχίζουν να παίζουν με τρομερό πάθος. Όσοι ασχολούνται με το… είδος γνωρίζουν πολύ καλά το ποιοτικό μέγεθος της μπάντας και πόσο καλοί συνθέτες και δημιουργοί είναι, συν ότι είναι και φοβεροί στα εκετελεστικά τους καθήκοντα.
Το κτύπημα της μοίρας όμως το 2008 ήταν πολύ άσχημο αφού η φωνή του γκρουπ ο καταπληκτικός Mike Baker έφυγε πρόωρα από τη ζωή και άφησε ανεξίτηλα τα δικά του μοναδικά σημάδια στα τραγούδια του γκρουπ.
Ευτυχώς οι SHADOW GALLERY στάθηκαν όρθιοι από αυτό το κτύπημα και μπήκαν στο στούντιο και έγραψαν ένα υπέροχο άλμπουμ το "Digital Ghosts" με τρομερές prog μελωδίες και άρτιες ενορχηστρωτικές δομές.
Τα φωνητικά αυτή τη φορά αναλαμβάνει ο Brian Ashland και τα πάει ομολογουμένως πολύ καλά και με σύμμαχο τις σούπερ μεταλλικές κιθάρες πετυχαίνουν το σκοπό τους να κρατήσουν το πήχη ψηλά και να μας παρουσιάσουν ένα πανέμορφο άλμπουμ κάτι που το βοηθάει ακόμη περισσότερο και η κρυστάλινη παραγωγή του.
Σίγουρα είναι αδικημένοι από το κοινό οι SHADOW GALLERY για αυτό φροντίστε όσοι δεν τους γνωρίζετε να τους ανακαλύψετε άμεσα!
Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...