Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Mία μαγική βραδυά με τους CALLISTO




Λοιπόν…μερικές φορές ψάχνεις να βρεις τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψεις ένα γεγονός όπως για παράδειγμα την συναυλία των Φιλανδών CALLISTO..και ξαφνικά δεν βρίσκεις λόγια. Ναι!

Είναι από τα γεγονότα που χαίρεσαι πραγματικά, και που σίγουρα αισθάνεσαι από τους τυχερούς που ήσουν εκεί.

Δύο βραδιές βρέθηκαν κοντά μας οι CALLISTO ,22 και 23 Νοεμβρίου...2 βραδιές γεμάτες από πεσιμιστικές μελωδίες και σκωτεινά χρώματα.

Η συναυλία της Δευτέρας ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφού είχαν προηγηθεί τα ελληνικά σχήματα, GOOD LUCK WITH THE BOMBS’και YELLOW DEVIL SAUCE με πάρα πολύ καλή παρουσία.

Ενώ είχα ήδη πληροφορηθεί για την λιγοστή προσέλευση του κόσμου την Κυριακή, έλπιζα κάτι καλύτερο.. όμως χωρίς τις κατάλληλες ενημερώσεις τα ευχολόγια δεν κάνουν κάτι από μόνα τους!

Η συναυλία της Δευτέρας φάνηκε σαν να ήταν πραγματικά ένα ραντεβού της μπάντας με τους fans τους και τους καλούς τους φίλους! Για μας που ήμασταν εκεί ήταν υπέροχα και το ευχαριστηθήκαμε. Για την μπάντα όμως;

Επιμένω πως αν δεν στηρίξουμε τις μπάντες με την παρουσία μας στα live ,σε λίγο καιρό θα μας κουνάνε μαντίλια από μακριά και τότε πάλι κάτι θα έχουμε να σιχτιρίζουμε.
Ένα φοβερά γεμάτο set list με :
IN SESSION
LIMB; DIASPORAS
RULE THE BLOOD
COVENANT COLOURS
WHERE THE SPIRITS TREAD
PROVIDENCE’
DEAD WEIGHT’
STASIS’
WORMWOOD
FOLKSLAVE
THE FUGITIVE
Οι CALLISTO πάνω στην σκηνή και με τον prog-post metal ήχο τους είναι κάτι το απερίγραπτο. Το πόσο ‘δεμένοι’ και συγκεντρωμένοι ήταν σε άφηνε άναυδο. Δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό πιστεύω, και αυτό κάνει τις πολύ καλές μπάντες ,αξιόλογες και αξιοσέβαστες!

Είμαι σίγουρη πως όταν γίνουν πολύ γνωστοί με την έννοια της δημοσιότητας πάντα, (γιατί οι ‘ψαγμένοι’ fan στο underground, τους ξέρουν καλά!), τότε θα κλείνουμε τα εισιτήρια από.. ’χτές’!
Με λίγα λόγια ήταν μια φανταστική συναυλιακή νύχτα, με καλό ήχο, αλλά πολλές ηχητικά άσχημες παρεμβολές από κάποιους στον χώρο που δεν σεβάστηκαν ούτε την μπάντα , ούτε τους υπολοίπους που πήγαν εκεί για να το ζήσουν.
Και τι εννοώ; Την ώρα που έπαιζαν οι CALLISTO το ‘Wormwood’, ένα θεσπέσιο κομμάτι το οποίο σε κάποιο σημείο σχεδόν κοπάζει τελείως,, και εκεί αρχίζει η μαγεία για την προσμονή του ‘ξεσπάσματος’, ακούγονται από πίσω κάποιοι καθήμενοι σε σκαμπό στο μπαρ να χασκογελάνε και να λένε ένα κάρο ανοησίες, και βέβαια κρεμάστηκαν και ακούστηκαν γιατί δεν είχαν καμία επαφή με την συναυλία και βέβαια τους έκραξε ο κόσμος και πολύ καλά έκαναν!
Και αν δεν το έχω πει. .μην μπερδεύεται τα καφενεία με τους συναυλιακούς χώρους.. γι’ αυτό και θα καταλήξουμε να βλέπουμε πια τις μπάντες σε φωτογραφίες ή όποιος μπορεί θα ταξιδεύει έξω.
Οι CALLISTO για μένα είναι ήδη μια μπάντα φτασμένη.. με τα δικά της ύφη και ιδιώματα και τον δικό της χαρακτηριστικό ήχο. Απίστευτοι μουσικοί και πολλοί καλοί φίλοι και άνθρωποι! Οι CALLISTO ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για την χρονιά που φεύγει.. σας ευχαριστούμε παιδιά και καλή τύχη!
Ελενη Λιβεράκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...