Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

LITA FORD - "Wicked Wonderland"

Είμαι σίγουρη ότι όσοι από σας ασχολήθηκαν ή εξακολουθούν ν' ασχολούνται (και ποιος θα σας αδικούσε άλλωστε γι' αυτό;) με το hard rock του '80 θα θυμούνται πολύ καλά τη Lita Ford.
Μια καλλιτέχνιδα που τα είχε όλα.
Ομορφιά, σέξι αναλογίες, ταλέντο στην κιθάρα, δυναμική φωνή, στο σύνολό της μια καυτή παρουσία για τα δεδομένα όχι μόνο εκείνης της εποχής αλλά και της σημερινής.
Πόσοι όμως από σας ακούγοντας αυτό το άλμπουμ θα αναγνώριζε τη Lita του τότε;
Μάλλον πολύ λίγοι.
Κι αυτό όχι βέβαια γιατί το κορίτσι του τότε έγινε αναπόφευκτα μια ώριμη γυναίκα... κάποιας ηλικίας (ακόμη αρκετά σέξι και δυναμική, προς τιμήν της) αλλά γιατί η δουλειά στην οποία αναφέρομαι δεν θυμίζει και πολύ τη Lita του χθες.
Πρέπει να ομολογήσω ότι στην αρχή μου κακοφάνηκε αυτή η αλλαγή μουσικής κατεύθυνσης. Αισθάνθηκα λίγο προδομένη.
Όσοι από σας ήταν έφηβοι ή λίγο μεγαλύτεροι τη δεκαετία του '80 είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνουν τι εννοώ. Το θέμα όμως είναι ότι η κυρία Ford δεν δίνει δεκάρα για τη γνώμη μας και πώς θα μπορούσε άλλωστε εφόσον το Wicked Wonderland είναι κάτι καθαρά προσωπικό, κάτι αυτοβιογραφικό θα λέγαμε, που έχει άμεση σχέση με τα προσωπικά της βιώματα, ιδιαιτέρως τα ερωτικής φύσης (ακούστε το "Bed" και θα καταλάβετε τι εννοώ), κάτι τέλος πάντων που δεν θα συνιστούσα σε (γκουχ, γκουχ!-βήξιμο) συνεσταλμένα άτομα.
Η ίδια λέει σχετικά με τα βιώματά της: "Όλοι έχουμε μια διαστροφική, διεστραμμένη πλευρά του εαυτού μας... Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που έχουν διαστροφές έχουν μια πιο δραστήριας φαντασίας ζωή και είναι πιο δημιουργικοί...". Όχι, αν μπορείτε τώρα διαφωνείστε μ' αυτό.
Σας προκαλώ!
Τελειώνοντας να σημειώσω ένα αρνητικό του δίσκου. Τη φωνή του κατά τ' άλλα συμπαθέστατου Jim Gillette (πρώην μέλους των Nitro, συζύγου της Lita εδώ και 15 χρόνια και κύριου υπεύθυνου της πλούσιας ερωτικής της ζωής).
Για καλό και για κακό αν είναι να ακούσετε το cd δυνατά αποφύγετε τους χώρους με πολλά τζάμια και κρύσταλλα αξίας! (Εγώ πάντως σας προειδοποίησα!)
Αν λοιπόν το όνειρό σας ήταν να ακούσετε μια πιο hardcore, αυτοβιογραφική Lita τότε αυτός ο δίσκος είναι για σας.
Line-Up: Tom Cavanagh (Κιθάρα), Michael T. Ross (Πλήκτρα), Teddy Cook (Μπάσο), Carmelita Rossanna (Lita Ford) (Φωνητικά, κιθάρα), Stet Howland (Ντραμς), Jim Gillette (Φωνητικά)
Tracklist: 1. Crave, 2. Piece (Hell Yeah), 3. Patriotic SOB, 4. Scream 4 Me, 5. Inside, 6. Wicked Wonderland, 7. Indulge, 8. Love, 9. Betrayal, 10. Sacred, 11. Truth, 12. Everything, 13. Bed, 14. Garden (bonus track), 15. Push (bonus track)
Σοφία Ρεντούμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...