Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

HALFORD – "Winter Songs"

Όταν έμαθα ότι ο Halford θα κυκλοφορήσει “χριστουγεννιάτικο” δίσκο ήμουν αρκετά επιφυλακτικός ως προς το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.
Ακούγοντας το “Winter Songs” το πρώτο πράγμα που γίνεται αμέσως φανερό είναι ότι η φωνή του Halford εξακολουθεί να ακούγεται μαγευτική, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την πρώτη του νεότητα.
Δεύτερον, και αρκετά σημαντικό, ο Halford απέφυγε να κυκλοφορήσει ένα δίσκο με metal διασκευές σε γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το πείραμα αυτό έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν και πραγματικά δε θα είχε ιδιαίτερο νόημα να ξανακούσουμε το Jingle Bells με δίκασες και γρήγορες κιθάρες.
Αντίθετα το “Winter Songs” περιλαμβάνει εκτελέσεις σε όχι τόσο γνωστά κομμάτια (We Three Kings) αλλά και νέες συνθέσεις του metal god.
Το γεγονός ότι πρόκειται για μια “ιδιαίτερη” κυκλοφορία και όχι για το “νέο” δίσκο του Halford, δίνει τη δυνατότητα στο συγκρότημα να πειραματιστεί και με ενορχηστρώσεις, οι οποίες δε θα ταίριαζαν σε κανονικό δίσκο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το “What Child Is This?”, το οποίο φέρνει στο νου τους Trans-Siberian Orchestra.
Αλλά επειδή μιλάμε για metal μουσικούς ο δίσκος δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και πιο heavy κομμάτια όπως το εναρκτήριο “Get Into the Spirit” αλλά και το “We Three Kings”.
Συμπερασματικά το “Winter Songs”, χωρίς να είναι ένας συγκλονιστικός δίσκος, αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στο χώρο των χριστουγεννιάτικων κυκλοφοριών.

Καρβούνης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...