Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

BON JOVI - "The Circle"

Όταν ανακοινώθηκε ότι οι BON JOVI βγάζουν νέο άλμπουμ είχα μια ανείπωτη χαρά μέσα μου αφενός γιατί ενστικτωδώς μάντεψα ότι κάτι καλό θα μας δώσουν και τούτη τη φορά και αφετέρου θα αποστομώσει όσους εδώ και δεκαετίες προβλέπουν το καλλιτεχνικό τους τέλος, κάτι που ευτυχώς οι ίδιοι κατορθώνουν με την δυναμική πορεία τους,να τους διαψεύδουν. Οι Bon Jovi παραμένουν τεράστια μπάντα εδώ και πολλά χρόνια οπότε όσο και αν κάποιοι συμπλεγματικοί κριτικοί με τον μελωδικό ήχο προσπαθούν να τους απαξιώνουν μάλλον θα απογοητευθούν για άλλα μια φορά.
H μουσική… μυρωδιά του“The Circle” περιλαμβάνει γερή δόση από τον μέντορα του γκρουπ τον αξεπέραστο Bruce Springsteen και ειδικά οι ερμηνείες του Jon Bon Jovi θυμίζουν την ένταση και το πάθος του boss.
Οι μελωδίες αυτή τη φορά μας φέρνουν πίσω στις συνθέσεις και κυρίως στις ενορχηστρώσεις του New Jersey αλλά εδώ υπάρχει και η αύρα από τις κιθάρες των U2.
Ο Ritchie Sambora προσαρμοσμένος με μοναδικό τρόπο στον σύγχρονο ροκ ήχο δίνει πραγματικό καθαριστικό ρεσιτάλ και ανεβάζει ποιοτικά ακόμα πιο πολύ το άλμπουμ σε συνθετικό και εκτελεστικό επίπεδο.
Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ διακρίνονται για την ωριμότητα στο επίπεδο των συνθέσεων με το βάρος να πέφτει στην πολύπλευρη και συναισθηματική φορτισμένη ερμηνεία του Jon που αναδεικνύει το άλμπουμ.
Αγαπημένα μας τραγούδια τα “Work For the Working Man”(ίδια η αρχή με το Livin on a Prayer),το ανατριχιαστικό “When We Were Beatiful”, το άψογο “Bullet”, το “Happy Now” όπου εδώ παντρεύονται οι U2 με τον B.Springsteen και με τους Bon Jovi των eighties, η πανέμορφη μπάλάντα “Learn To Love”, το καταπληκτικό “Thorn In My Side” και το “Superman Tonight” με ένα ρεφρέν που είναι πραγματική κατάθεση ψυχής.
Απολαύσαμε με την καρδιά μας το “The Circle” και νιώθουμε υπερήφανοι που το αγαπημένο μας συγκρότημα δεν έχει μείνει κολλημένο στο παρελθόν και να επαναλαμβάνει τον εαυτό της όπως κάνουν κάποιοι άλλοι «σκληροί του είδους» αλλά με σοφία και ωριμότητα μιας μεγάλης μπάντας πετυχαίνει να δημιουργήσει υπέροχες μελωδίες που θα απογειώσουν και τον πιο απαιτητικό ακροατή.
Keep up the Rock Faith…….
Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...