Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ARCH RIVAL - "In The Face Of Danger"

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την επανακυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Arch Rival με τίτλο “In The Face Of Danger” που είχε κυκλοφορήσει σχεδόν πριν από είκοσι χρόνια, και πιο συγκεκριμένα το 1991.
Για όσους δε γνωρίζουν, οι Arch Rival είναι το σχήμα του χαρισματικού κιθαρίστα Michael Harris, ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλα του hard rock αλλά και του progressive χώρου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έχει συμμετάσχει στα προσωπικά albums τόσο του David Chastain όσο και του Vitalij Kuprij.
Η μουσική του σχήματος περιγράφεται ως μελωδικό hard rock, όπως αυτό παιζότανε στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές της δεκαετίας του 90, χωρίς όμως να λείπουν και οι heavy metal (τουλάχιστον όπως εννοείται στην Αμερική) αναφορές.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος το συγκρότημα κινείται τον ίδιο μουσικό χώρο με συγκροτήματα όπως οι Dokken, οι Impellitteri, οι Warrant ενώ σε κάποιους μπορεί να φέρει στο νου το πώς θα ακούγονταν οι Armored Saint αν αυτοί έπαιζαν hard rock και όχι heavy metal.
Η φοβερή κιθαριστική δουλειά του Michael Harris αλλά και οι συγκλονιστικές ερμηνείες του τραγουδιστή Steve Snyder, αποδεικνύει ότι οι Arch Rival δεν αποτελούν ένα συγκρότημα κλώνο των παραπάνω σχημάτων. Απλά ακούστε τα “In The Face Of Danger” και “Rock The Night Away”, “Shotgun At Midnight” (προσωπικά αγαπημένα) και θα καταλάβετε ότι έχετε να κάνετε με ένα συγκρότημα, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα ονόματα του χώρου.
Το όλο πακέτο της επανακυκλοφορίας γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό, καθώς στα κομμάτια της αρχικής κυκλοφορίας έχουν προστεθεί δυο νέα live κομμάτια, ενώ υπάρχει και ένα DVD, το οποίο περιέχει promo αλλά και live videos του συγκροτήματος αλλά και αρκετά άλλα έξτρα.
Η κυκλοφορία αυτή ενδείκνυται όχι μόνο για τους φίλους των παραπάνω συγκροτημάτων, αλλά και γενικότερα για όσους γουστάρουν το μελωδικό hard rock.
Καρβούνης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...