Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

WASP: "Babylon"

Δυο χρόνια πέρασαν από το “Dominator” του 2007 και ο Blackie Lawless μαζί με την παρέα του επιστρέφουν με νέο δίσκο, ο οποίος φέρει τον τίτλο “Babylon”.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όσοι αναζητούν να βρουν νεωτερισμούς και νέες μουσικές προτάσεις στη μουσική των W.A.S.P, μάλλον θα πρέπει να συνεχίσουν το ψάξιμο.
Το “Babylon” αποτελεί έναν κλασικό δίσκο του συγκροτήματος. Και τι εννοούμε, όταν λέμε κλασικό δίσκο των W.A.S.P; Πολύ απλά, η γνωστή φωνή του Blackie, οι μελωδίες που σε ξεσηκώνουν και δημιουργούν μια διάθεση για διασκέδαση και η, όπως πάντα, καλή απόδοση των μελών.
Κομμάτια όπως το “Crazy” (το πρώτο single), αλλά και το “Babylon’s Burning” (προσωπικό κόλλημα) αποδεικνύουν περίτρανα τα παραπάνω.
Ο δίσκος περιέχει και δυο διασκευές, η μία στο “Burn” των Deep Purple και η δεύτερη στο “Promised Land” του Chuck Berry. Δε θα σταθώ στη διασκευή σε Chuck Berry, καθότι δεν έχω ακούσει το αυθεντικό κομμάτι και έτσι δεν είμαι σε θέση να κρίνω. Στο “Burn” οι W.A.S.P καταφέρνουν κάτι, που μόνο μπάντες του δικού τους βεληνεκούς μπορούν. Δηλαδή, ενώ μένουν πιστές στο πρωτότυπο, καταφέρνουν να το κάνουν να ακούγεται ως δικό τους κομμάτι.
Μοναδικό αρνητικό σημείο, η μικρή διάρκεια του δίσκου (λιγότερο από 45 λεπτά) και ο αριθμός των κομματιών του δίσκου (9 κομμάτια, εκ των οποίων τα δυο είναι οι προαναφερόμενες διασκευές).
Σέβομαι και εκτιμώ το γεγονός, ότι δεν έπεσαν στην παγίδα του να συμπεριλάβουν κάποια μέτρια κομμάτια στο δίσκο, μόνο και μόνο για να τον “γεμίσουν”. Από την άλλη όμως δε μπορώ να πω ότι δε θα ήθελα ο δίσκος να είχε ένα δυο τραγούδια παραπάνω, ειδικά εάν αυτά κυμαίνονταν στο επίπεδο του “Babylon’s Burning”.
Δημήτρης Καρβούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...