Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

O DYNAZTY μιλάνε στο Rockway.gr


Οι υπέροχοι Σουηδοί hard rockers DYNAZTY συνεχίζουν επάξια την παράδοση που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια να βγαίνουν συνέχεια και καινούργιο αξιόλογα συγκροτήματα από την συγκεκριμένη χώρα. Ήδη το παρθενικό τους άλμπουμ “Bring the Tunder” έχει κάνει πάταγο σε όλη την Ευρώπη
Ας δούμε λοιπόν τι μας είπε ο ντράμερ του συγκροτήματος George Egg.

Πείτε μας πως ξεκίνησε η όλη ιστορία με τους DYNAZTY.
Ο Rob Love και ο John Berg ήθελα να σχηματίσουν ένα project το οποίο να παίζει βαρύτερη μουσική από τα σχήματα, στα οποία έπαιζαν μέχρι τότε.
Σύντομα ο George Egg και ο Joey Fox ένωσαν τις δυνάμεις τους και οι DYNAZTY γεννήθηκαν. Ο στόχος μας είναι απλός: να είμαστε καλύτεροι από όλες τις άλλες μπάντες.

Το album σας "Bring The Thunder" απέσπασε εξαιρετικές κριτικές! Υπάρχει ο κίνδυνος να γίνετε υπερόπτες;
Όχι, μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι γίνονται υπερόπτες όταν αισθάνονται την ανάγκη να ακουστούν, όταν δε λαμβάνουν την ανταπόκριση που περιμένουν για τη δουλειά τους. Σε αυτή τη μπάντα έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, αλλά προσπαθούμε να μείνουμε ταπεινοί.

Ποιες ήταν αρνητικές εμπειρίες που έχετε αποκομίσει από τις προηγούμενες μπάντες, στις οποίες συμμετείχατε;
Νομίζω ότι τα περισσότερα προβλήματα μας ήταν μουσικής υφής, μερικοί ήθελαν να πάμε προς μια πιο ήρεμη κατεύθυνση, ενώ εμείς θέλαμε να γίνουμε πιο HEAVY.

Υπάρχει κάτι το μαγικό στο στούντιο POLAR και στον παραγωγό CHRIS LANEY;
Καλή ερώτηση. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο στούντιο έχει μια μαγική ατμόσφαιρα. Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που έχουν ηχογραφήσει εκεί και νομίζουμε ότι αυτό μπορεί κανείς να το αισθανθεί.
Ο Chris Laney είναι πολύ εργατικός, και δεν του αρέσει να βρίσκει τον εύκολο δρόμο για να κάνει κάτι. Νομίζω ότι μεγάλο ρόλο στην επιτυχία παίζει το ταλέντο που διαθέτει καθώς και το γεγονός ότι δουλεύει πολύ σκληρά σε οποιαδήποτε δουλειά και αν καταπιάνεται.

Πείτε μας τις βασικές επιρροές του κάθε μέλους ξεχωριστά.
Ο George Egg πραγματικά αγαπά drummers όπως οι Vinny Appice και Ian Paice!
Ο Joey Fox προτιμά μπασίστες όπως οι Michael Anthony, Jimmy Bain, Geezer Butler αλλά και οNikki Sixx.
Μερικοί από τους αγαπημένους τραγουδιστές του Ronnie Nils Molin είναι ο Ronnie James Dio, ο James LaBrie και ο David Coverdale
Ο Rob Love λατρεύει να ακούει κιθαρίστες όπως ο Yngwie Malmsteen και ο Fredrik Åkesson

Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να συνθέσετε τα κομμάτια σας, ειδικά στον τομέα της ενορχήστρωσης και της παραγωγής;
Άλλη μια καλή ερώτηση. Ήταν αρκετά εύκολο, νομίζω ότι μας βγήκε πολύ φυσικά. Για να λέμε την αλήθεια όμως, ο Chris Laney έκανε κάποιες τροποποιήσεις στα κομμάτια μας, τις οποίες εμείς ποτέ δε θα είχαμε σκεφτεί.

Πόσο σας βοηθά το γεγονός ότι κατάγεστε από τη Σουηδία;
Πραγματικά δεν έχω ιδέα. Ίσως να παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι η Σουηδία έχει αρκετούς καλούς μουσικούς.

Ο ήχος σας συνδυάζει το δυναμικό hard rock με εμπνευσμένες μελωδίες. Ποιο από τα δυο αυτά συστατικά θεωρείται ότι είναι το πιο σημαντικό στις συνθέσεις σας.

Δε δίνουμε σημασία στο ένα εις βάρος του άλλου. Προσπαθούμε να έχουν και τα δυο εξίσου σημαντικό ρόλο στη μουσική μας. Πιθανά σε αυτά το δίσκο να δώσαμε μεγαλύτερη βαρύτητα στη δύναμη και όχι τόσο στις μελωδίες.

Πείτε μας τι αισθάνεστε όταν ακούτε τον Nils Molin να τραγουδά.
Κάνε ησυχία! Όχι βέβαια. Αισθανόμαστε πολύ καλά κάθε φορά που τον ακούμε να τραγουδά, διότι ξέρουμε ότι έχουμε έναν από τους πιο υποσχόμενους τραγουδιστές στον κόσμο. Η φωνή του Nil παίζει τεράστιο ρόλο στον ήχο μας.

Ποια είναι η ανταπόκριση που έχετε από το κοινό όταν παίζετε ζωντανά;
Πάντα είναι υπέροχη. Όταν παίζουμε οι άνθρωποι που βρίσκονται στο κοινό πραγματικά μας ΑΚΟΥΝΕ. Υπάρχουν τόσα πολλά που “παίζουν” στη μουσική μας, υπάρχουν τόσα πράγματα για να παρατηρήσει κανείς από κάθε όργανο. Το κοινό μας αποτελείται τόσο από μουσικούς όσο και από “κανονικούς” ανθρώπους.

Πιστεύετε ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει στις μέρες μας;
Ναι το πιστεύουμε πραγματικά αυτό. Έχουμε δουλέψει σκληρά προκειμένου να φθάσουμε στο σημείο που είμαστε τώρα και πραγματικά απολαμβάνουμε τους καρπούς των κόπων μας. Έχουμε μια επερχόμενη περιοδεία, ενώ και ο δίσκος παίρνει θετικές κριτικές και οι πωλήσεις του είναι καλές σε όλο τον κόσμο.

Δώσε ένα μήνυμα στο ROCKWAY.GR.
Ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Ελπίζουμε να πετύχουμε όλους τους αναγνώστες σας στην ευρωπαϊκή περιοδεία που θα κάνουμε το Νοέμβρη ως support των Poodles!

Με τις καλύτερες ευχές μου, George Egg – DYNAZTY

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΦΩΤΗ ΜΕΛΕΤΗ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...