Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Οι τρομεροί HOUSE OF LORDS στις 2 Νοεμβρίου στο SIN CITY

Οι άρχοντες του μελωδικού hard rock οι τρομεροί και φοβεροί HOUSE OF LORDS επισκέπτονται την χώρα μας στις 2 Νοεμβρίου στο SIN CITY (πρώην Τexas Club) για μία μοναδική συναυλία.
Οι HOUSE OF LORDS κλείνουν φέτος 21 χρόνια επίσημης δισκογραφικής παρουσίας και παρόλα τα προβλήματα που συνάντησαν στην πορεία τους συνεχίζουν με πίστη και αφοσίωση σε αυτό που υπηρετούν και δηλώνουν δυναμικά παρόντες. Με οδηγό το νέο υπέροχο άλμπουμ τους “Cartesian Dreams” οι HOUSE OF LORDS είναι έτοιμοι να ξεσηκώσουν και τους πιο απαιτητικούς οπαδούς του hard rock στη πατρίδα μας.
H διαδρομή της μπάντας ξεκινά από τα μέσα προς τα τέλη της δεκαετίας του 80΄s όταν o Gene Simmons από τους KISS είχε στην εταιρία του την Simmons Records τους GIUFFRIA και αποφάσισε να τους μεταλλάξει σε HOUSE OF LORDS δημιουργώντας ένα νέο για την εποχή super group.
Έτσι λοιπόν, κορυφαίοι μουσικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους με πρωτεργάτη τον σπουδαίο κημπορνήστα Gregg Giuffria (προερχόμενος από την θρυλική μπάντα των ANGEL), τον κιθαρίστα Lanny Cordolla (πρώην GUIFFRIA), τον μπασίστα Chuck Wright από τους QUIET RIOT και τον τρομερό ντράμερ Ken Mary με προυπηρεσία σε FIFTH ANGEL, CHASTAIN, ALICE COOPER, IMPELLITTERI και TKO.
Το συγκρότημα συμπληρώθηκε από τον εκπληκτικό τραγουδιστή James Christian (πρώην LA ROCKS,EYES) o οποίος αντικατέστησε στο σχήμα τον αρχικό τραγουδιστή David Glen Eisley.
Το 1988 κυκλοφορούν το παρθενικό τους δίσκο με τον Jeff Scott Soto να βοηθά στα backing vocals και καταφέρνουν να κλέψουν τις εντυπώσεις στη διεθνή ροκ σκηνή με τα πομπώδη και δυναμικά τραγούδια τους, σε αυτό βοήθησε η περιοδεία που έκαναν τότε σε Αγγλία και Γερμανία με τους SCORPIONS.
Στη συνέχεια το καλοκαίρι του 1990 κυκλοφορούν το θαυμάσιο “Sahara” που περιλαμβάνει εξαιρετικά melodic hard rock τραγούδια ενώ υπάρχουν μοναδικές συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Rick Nielsen και Robin Zander από τους CHEAP TRICK, ο Doug Aldrich (πρώην HURRICANE και μετέπειτα WHITESNAKE),ο Mike Tramp (WHITE LION) και πολλούς διάσημους μουσικούς.
Στο άλμπουμ λάμπει η καταπληκτική διασκευή στο “Can’t Find My Way Home” των θρυλικών BLIND FAITH (σύνθεση του Steve Winwood) ενώ στην κιθάρα την θέση του Lanny Cordolla αναλαμβάνει ο Michael Guy. To 1992 oι HOUSE OF LORDS κυκλοφορούν τον τρίτο του δίσκο με τίτλο “Demons Down” με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή τους και εναπομείναντα αυθεντικά μέλη τους J.Christian και G.Giuffria.
Το reunion γίνεται το 2002 με σχεδόν όλα τα αυθεντικά μέλη της μπάντας να συμμετέχουν εκτός από τον G.Guiffria και δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν το “Power and the Myth” στο οποίο εκτός από καταπληκτικά τραγούδια υπάρχουν και σπουδαίες συμμετοχές όπως των Derek Sherinian (πρώην DREAM THEATER), Ricky Phillips (BAD ENGLISH ,STYX), της συζύγου του James Christian, Robin Beck και στις συνθέσεις σημαντική είναι η βοήθεια του Pat Torpey από τους ΜR BIG.
Το πέμπτο άλμπουμ των HOUSE OF LORDS κυκλοφορεί το 2006 και ονομάζεται “World Upside Down” με νέα σύνθεση και έκπληξη του άλμπουμ αποτελεί η guest συμμετοχή του Greg Giuffria σε μερικά τραγούδια του δίσκου.
Το έκτο άλμπουμ ήρθε σχετικά νωρίς και το 2008, ηχογραφούν το υπέροχο “Come To My Kingdome” με το οποίο η μπάντα αποδεικνύει πόσο ταλαντούχα και εμπνευσμένη παραμένει.
Πριν από λίγους μήνες οι HOUSE OF LORDS κυκλοφόρησαν το φανταστικό “Cartesian Dream” και συνεχίζουν ακάθεκτοι να μας γοητεύουν με τα θαυμάσια τραγούδια τους τα οποία θα απολαύσουμε στην μοναδική συναυλία που θα δώσουν στις 2 Νοεμβρίου στο Sin City σε ένα show που θα έχει διάρκεια min 100 λεπτά και κάποιες εκπλήξεις μόνο για το Ελληνικό κοινό!
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι δικοί μας KINGDRAGON.
Ωρα έναρξης 20:45
SIN CITY(Texas Club)-Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...