Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

CITY OF FIRE: "City Of Fire"


"Αχός βαρύς ακούεται πολλά τουφέκια πέφτουν"... ή αλλιώς οι CITY OF FIRE ήρθαν και είναι εδώ με ένα απίστευτα καθαρό metal ήχο. Οι CITY OF FIRE αποτείνουν φόρο τιμής στην πόλη την οποία διαμορφώθηκε το συγκρότημα, στο VANCOUVER του CANADA.
Μια πόλη που ευνοεί την δημιουργικότητα των τοπικών καλλιτεχνών, που δημιουργεί το υπόβαθρο ,το στέγαστρο για την εσωτερική ‘φωτιά’ η οποία οδηγεί στην απελευθέρωση .
Αυτή είναι η αντιπαράθεση του Βανκούβερ.
Η πόλη προστάτιδα, του πόνου, της έμπνευσης, της ζεστασιάς, του τρόμου, της πρόκλησης. Τον Μάρτη του 2008 το COBALT CLUB στο Βανκούβερ στεγάζει την επανένωση της μπάντας ‘CAUSTIC THOUGHT’ (BYRON STROUD-μπάσο/ΙΑΝ WHITE-φωνητικά, κιθάρα/BOB WAGNER-τύμπανα/TERRY’SHO’MURRAY-κιθάρα). Η κατάληξη αυτών των μουσικών-εν αγνοία τους-θα γεννήσει έναν νέο ήχο και αυτό τελικά θα οδηγήσει στον σχηματισμό των CITY OF FIRE.
Ο Β.STROUD θα ενημερώσει τον BURTON C BELL μέλος των FEAR FACTORY και έτσι κάπως αρχίζει η ιστορία... οι CITY OF FIRE βρίσκουν τις ρίζες τους στα πάντα.. από metal, ήχους hard rock μέχρι και punk ύφος. Υπάρχουν σημεία δε που η φωνή του BURTON φέρνει σε ροκαμπίλι ιδιώματα. Ο σχηματισμός της μπάντας είναι δημιούργημα του STROUD ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για την συγκέντρωση της ομάδας αλλά άλλο τόσο και για τον προσδιορισμό του ήχου.Όπως και να το κάνεις ένα παρελθόν από πίσω το έχει.(CAUSTIC THOUGHT-STRAPPING YOUNG LAD-ZIMMER’S HOLE). Ο WAGNER από την άλλη επιθετικός από την φύση του αποδίδει στο άλμπουμ ήχους heavy groove . O WHITE θα παραδώσει την σκυτάλη των φωνητικών και θα προτιμήσει να αποδώσει τα μέγιστα στις κιθάρες. Το παίξιμο του είναι ένας συνδυασμός από ‘τερατώδη riffs’, garage rock, μελωδικής φασαρίας και hardcore punk ήχων. Ο MURRAY από την άλλη είναι το ‘λειτουργικό’ της μπάντας. Ένας ολοκληρωμένος κιθαρίστας και αυτός με το παρελθόν του (NEFRO- SHOCORE) έχει κάνει αρκετές παραγωγές και μπορεί να περιγραφτεί σαν παραδοσιακός rock τύπος αλλά είναι και επιρρεπής στους πειραματισμούς! Αφήνοντας στην παρουσίαση στο τέλος, τον ‘μεγάλο’ BURTON C BELL είναι ένα θέμα προσωπικό καθ’ ότι και του έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία και από τους ASCENSION OF THE WATCHERS αλλά και από τους FEAR FACTORY.

Όντας ανήσυχος μπαίνει στην μπάντα και όλα τα άλλα ακολουθούν σε αυτό το θεσπέσιο άλμπουμ. Όταν άκουσα το άλμπουμ δεν μπορούσα με τίποτα να φανταστώ πως αυτό το τόσο βαρύ άλμπουμ έχει τόσο ‘ευαίσθητη’ θεματολογία!

Το άλμπουμ... ναι είναι ένας μεγάλος καημός! Όλαπεριστρέφονται γύρω από το θέμα ‘γυναίκα’.. για τον πόνο που προκαλεί η αγάπη, για την απόγνωση, την εγκατάλειψη, τον θυμό, τον εθισμό αν θες πολλές φορές, και όλα αυτά βγαίνουν από την φωνάρα του BELL. Τραβηχτές φωνές, ψίθυροι και ουρλιαχτά, ένα κράμα από μελοδραματικούς τόνους και από ζωώδης βρυχηθμούς. Όλα τα τραγούδια στο σύνολο τους είναι από mid tempo ως και γρήγορα με μοναδικές λεπτομέρειες το ‘Gravity’ που είναι πιο αργόσυρτο, το ‘Emerald’ ένα πανέμορφο ακουστικό διάλειμμα-έτσι για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας-,το 'Dark Tides' που είναι ίσως και το πιο σκοτεινό και ατμοσφαιρικό κομμάτι του άλμπουμ. Την τελευταία πινελιά έρχεται να βάλει το ‘Rain’, του IAN ASTBURY ,σχεδόν ακουστικό, δοσμένο με τον απόλυτο σεβασμό που ένας εξίσου αξιόλογος καλλιτέχνης μπορεί να αποδώσει.

Με άλλα λόγια?Οι Καναδοί CITY OF FIRE ξεχωρίζουν με τον ήχο τους από το πρώτο κιόλας άλμπουμ. Ηχητικά είναι ένα βαρύ άλμπουμ που σε ξεσηκώνει!Τα δυνατά σημεία?Το ότι όλα τα παλικάρια έχουν ένα κοινό παρελθόν από τους CAUSTIC THOUGHT γνωρίζοντας ο ένας τα πατήματα του άλλου, και το ότι BURTON C BELL ‘κόλλησε’ μια χαρά με την τρελόπαιδα!

Πολύ προσαρμοστικό παιδί!Άσσος στο μανίκι?Το όνομα και μόνο του BELL είναι μια εγγύηση όπως και να το κάνεις! Τα συγκροτήματα CAUSTIC THOUGHT-FEAR FACTORY-ASCENSION OF THE WATCHERS αποτελούν άλλη μια σιγουριά για τα αυτιά των απλά γνήσιων μεταλλάδων... και βεβαια να αναφερω οτι το artwork ειναι του απιστευτου TRAVIS SMITH.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα!“i see shadows of the lost souls, like black birds that fly and murder”...

Ελένη Λιβεράκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...