Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

101 SOUTH : "Νo-U-Turn"

Όσοι αγαπάνε πραγματικά το AOR θα γνωρίζουν σίγουρα τους εξαιρετικούς 101 SOUTH.
Η μπάντα ή καλύτερα το project μπορεί να έχει βγάλει ελάχιστα άλμπουμ(δύο αν θυμόμαστε καλά) όμως η ψυχή του σχήματος ο κημπορνήστας και τραγουδιστής Roger Scott Craig έχει προυπηρεσία με γνωστά γκρουπ του χώρου όπως οι Fortune και οι Harlan Cage άρα μόνο παλιoί δεν είναι.
Για να είμαι δίκαιος τους 101 SOUTH τους ανακάλυψα πριν από περίπου δέκα χρόνια από μία κριτική του Δημήτρη Σειρηνάκη και είναι ο ίδιος που μου έδωσε ένα δείγμα για να παρουσιάσω το νέο τους άλμπουμ.Οπότε του χρωστάω ένα μικρό ευχαριστώ για το μικρό διαμάντι που ανακάλυψα.
Η μελωδία και ο λυρισμός έχει πάντα τον πρώτο λόγο στους 101 South ενώ οι συνθέσεις και ενορχηστρώσεις κινούνται στο γνώριμο ύφος του γκρουπ.
Καλοδουλεμένο υλικό χωρίς όμως να ξεπερνά τα πρώτο τους άλμπουμ που θεωρούμε ότι είναι αξεπέραστο.Το δυνατό σημείο παραμένουν οι υπέροχες ερμηνείες και η θαυμάσια παραγωγή. Στις guest συμμετοχές υπάρχουν οι Ian Bairnson(Alan Parson Project) και ο Chris Thompson(Manfred Man).
Νομίζουμε ότι οι φίλοι του μελωδικού ροκ αξίζει να ακούσουν το "No-U-Turn" ειδικά κομμάτια όπως τα εκπληκτικά "What Are You Gonna Do Anyway","From What You Know Now",το "Αll In The Game" (με ρεφρέν που σκοτώνει), το νοσταλγικό "Lonely Heart , το φανταστικό "Yesterday Is Gone" και το πανέμορφο "Don't Tell me It's Over" κάνουν ετούτο εδώ το άλμπουμ αγαπημένο και ξεχωριστό στο είδος του.
Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...