Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

OUTLOUD: "Outloud"


Οι νέοι hard rock heroes προέρχονται από την Ελλάδα και ονομάζονται OUTLOUD!
Εδώ και μήνες αρκετοί από εμάς και από εσάς είχαμε τσεκάρει και προβάλλει την παρθενική δουλειά των Outloud η οποία ακούγεται σύγχρονη, δυναμική, εμπνευσμένη συνδυασμένη με την αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει μία old school band.
Η πάρεα του Bob Katsionis(κιθάρα,κήμπορντς) και Mark Cross(ντραμς) από τους Firewind, ο Tony Kash (κιθάρα και βασικός συνθέτης) ,ο Chandler Mogel στα φωνητικά από τους Talon και ο Jason Mercury στο μπάσο έκαναν το θαύμα τους και δημιούργησαν τον δίσκο που θα ακούγεται και μετά από τριάντα χρόνια!!!
Aor μελωδίες, μεταλλικές κιθάρες, τρομεροί hard rock ρυθμοί, εκπληκτικό background,τέλεια φωνητικά και ερμηνείες συνθέτουν το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς.
Ας πάρουμε ένα-ένα τα κομμάτια και να τα σχολιάσουμε:
What I Need:Aπίστευτο μπάσιμο με τα speed-ατα ντραμς να οδηγούν το κομμάτι μαζί με τις κοφτές κιθάρες να θυμίζουν αμερικάνικα hard rock γκρουπ των ‘80 και τον Chandler Mogel να μας λιώνει από την αρχή τα μούτρα με την ερμηνεία του.
We Run:To τραγούδι ύμνος που παραλίγο όπως μας αποκάλυψαν σε συνέντευξή τους οι Outloud στο rockway.gr να μην το συμπεριλάβουν στο δίσκο. Για να καταλάβετε την μαγεία της σύνθεσης δείτε το video clip της μπάντας για να νιώσετε πόσο σπουδαίο και κεφάτο σχήμα είναι. Και φυσικά το ρεφραίν είναι όλα τα λεφτά.ένα κομμάτι που θα ακούγεται για χρόνια στα rock clubs και στα ραδιόφωνα.
Tonight: Άλλος ένα ύμνος για το γκρουπ που η εισαγωγή του θυμίζει λίγο από το Runway των Bon Jovi. Το φανταστικό του ρεφραίν και τον απίστευτο δυναμισμό με τον οποίο ερμηνεύει το τραγούδι ο Chandler Mogel το απογειώνει στα ουράνια εκεί που πήγαμε κι εμείς όταν το ακούσαμε.
Search for Truth: Mε ριφ που θυμίζει ελαφρά AC/DC η παρέα του B.Katsionis συνεχίζει με ένα μελωδικό hard rock κομμάτι και με το ρεφραίν να είναι η αιχμή του δόρατος.
This Broken Heart: Ήρεμη κιθαριστική εισαγωγή που φέρνει λίγο από MSG ενώ στη συνέχεια γίνεται σκληρή, ταξιδιάρικη γεμάτη ερωτική διάθεση και με την ερμηνεία να αγγίζει ξανά το άριστα.
Breathing Fire: Οι δύο κιθάρες σε απόλυτο hard rock ρυθμό και συγχρονισμό με την «γέφυρα» του κομματιού να αναδεικνύει το συνθετικό ταλέντο των Outloud.. Άψογο παίξιμο, τρομερή ενέργεια, όμορφο ρεφραίν, φανταστικό σόλο στην κιθάρα ακόμα να βρούμε μέτριο κομμάτι…
Wild Life: Τραγούδι που θυμίζει δεκαετία ’80 λόγω των δεύτερων φωνητικών, με τις κιθάρες να ανάβουν κι άλλο… την hard rock φωτιά που μας άναψε η μπάντα.
Broken Sleep: Εκπληκτικό τραγούδι που δύσκολα γράφεται στις μέρες μας με το ρεφραίν να μας ανατριχιάζει όσο και αν ακούγεται υπερβολικό. Οι μεταλλικές κιθάρες σε πρώτο ρόλο με φοβερά αλά Maiden solo ενώ θα γίνουμε βαρετοί και θα ξανατονίσουμε ο Chandler Mogel ερμηνεύει μοναδικά ένα από τα καλύτερα κομμάτια του άλμπουμ.
Οut in the Night:Οι κιθάρες εδώ θυμίζουν power metal μπάντα αλλά στη συνέχεια αποκτούν το γνώριμο hard rock ρυθμό και με το κομμάτι να παιχνιδίζει ανάμεσα σε epic και seventies διάθεση.
Lovesign: Απίστευτη εμπνευσμένη μπαλάντα με τον Chandler Mogel να τραγουδά τέλεια και στις χαμηλές νότες ενώ στο τέλος του τραγουδιού με τα διπλά φωνητικά να κάνει την πιο συναισθηματική ερμηνεία της ζωή του.
Outloud:Το ομώνυμο κομμάτι τελειώνει το άλμπουμ όπως άρχισε ,με μεγάλες ταχύτητες στα τύμπανα και τις κιθάρες να ακούγονται σαν Rainbow με πινελιές από Motley Crue. Kλασική παλιομοδίτικη σύνθεση αλλά και ενορχήστρωση που όμως ακούγεται ολόφρεσκη.
Συνοπτικά ένα φανταστικό άλμπουμ που πρέπει να επενδύσετε χωρίς φόβο και χωρίς αναστολές αφού καταφέρνει να συνδυάζει μοναδικά το hard, το metal και το melodic rock.Τα εύσημα πρέπει να δωθούν φυσικά σε όλους μιας και δώσαμε το βάρος της κριτικής μας στις φωνές και στις κιθάρες αλλά αν δεν έπαιζαν τέλεια και με προσωπικότητα ο πολύπειρος Mark Cross(ντραμς) και ο ταλαντούχος Jason Mercury (μπάσο) σίγουρα δεν είχαμε αυτό το άψογο αποτέλεσμα.
Επίσης πολλά μπράβο ανήκουν και στην εκπληκτική παραγωγή του Bob Katsionis που με την βοήθεια του Tommy Hansen στην μίξη δημιούργησαν ένα θαυμάσιο άλμπουμ. Φυσικά τα εύσημα τα αξίζεο και νεαρός κιθαρίστας Tony Kash που χάριν σε εκείνον και στον πολυτάλαντο Bob εμπνεύστηκαν και αποτύπωσαν επιτυχημένα τις εξαιρετικές συνθετικές τους ιδέες και μας χάρισαν ένα κλασικό δίσκο που θα τον απολαμβάνουμε για πολλά χρόνια.
Γιατί όπως γράφει και το εξώφυλλο του άλμπουμ....
We'll Rock You to Hell and Back Again!
Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...