Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

GUILT MACHINE

Μια νέα πρόκληση για τον ARJEN έγινε πραγματικότητα.
Οι GUILT MACHINE έφτασαν... είναι εδώ ! Μια πολύ καλά δομημένη τετράδα που αποτελείται από τον κύριο ύποπτο και δημιουργό της ιστορίας αυτής, ARJEN LUCASSEN - (other instruments and vocals), το δεξί του χέρι LORI LINSTRUTH (lead quitars), τον εξαιρετικό prog-drummer CHRIS MAITLAND, και την απίστευτη σε δυνατότητες φωνή του JASPER STEVERLINCK.
Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες για την μουσική πορεία του καθενός, θα αναφερθώ στον JASPER ο οποίος είναι και ο μόνος που δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την prog σκηνή. Κλασική alternative rock μορφή κάνει το μεγάλο βήμα, και το κάνει καλά. Στο άλμπουμ αυτό δίνει την δώρο-θεού φωνή του, και ο ARJEN την αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο στις συνθέσεις αυτές. Δεν είναι πολλές, μόλις 6, αλλά με χρόνους να χτυπούν 10λεπτα γεμάτες πάθος και συναίσθημα. Οι γνωστοί ηλεκτρονικοί ήχοι, οι PINK FLOYD ατμόσφαιρες, δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα του ‘ON THIS PERFECT DAY’, ήχοι εργοστασίου, μηχανής, της μηχανής της ψυχής και του μυαλού η οποία είναι έτοιμη να σε βγάλει στην επιφάνεια... στην λύτρωση. ‘TWISTED COIL’..μια βουτιά για να ξεπλύνεις τις ενοχές σου με την βοήθεια από νότες βιολιού παλεύεις με και για τους δαίμονες σου. Εξομολογήσεις για τα πρέπει ,τα είναι και τα θέλω. ‘LELAND STREET’..αντιμέτωπος με την συνείδηση σου πρέπει να αντέξεις την πίεση και να βγεις να αναπνεύσεις ,να βρεις απαντήσεις και με τα leads της LORI δεν μπορείς να βρεις ησυχία! ‘GREEN AND CREAM’..πανέμορφο κομμάτι με επαναστατικές νότες ψυχικής επαγρύπνησης. ‘SEASON OF DENIAL’..μια απίστευτη αρμονία ψυχής και συνείδησης ,αληθινοί διάλογοι εσωτερικής ανάτασης παρ’ ότι συγκρούεται με την άρνηση..’a vision of black and blue fading into black’... ‘OVER’.. η στιγμή της αποδοχής του ανεκπλήρωτου και η ελπίδα της στιγμής της ανατροπής. ‘PERFECTION?’..και τι μπορεί να είναι η τελειότητα? Όλα αυτά που είσαι ή όλα αυτά που ήδη έχασες? Άλλωστε χαμένοι δεν είμαστε στον κόσμο που μας υποσχεθήκαν? Με άλλα λόγια?Μια καταπληκτική δημιουργία του ταλαντούχου Mr ARJEN , δεμένο team ,πολύ όμορφες μουσικές που αναδεικνύουν με την ιδιαίτερη φωνή του JASPER τις πνευματικές -σε ότι αφορά τους στίχους- ικανότητες της LORI.
Τα δυνατά σημεία?Πολύ όμορφη η limited digibook edition με ένα απίστευτο artwork και με ένα bonus dvd όπου εκεί μέσα συμβαίνουν τα εξής: πέρα απο τις παραλλαγές κάποιων tracks ,υπάρχει μια διαφορετική ακουστική του ’the stranger song’ του L.COHEN και το πανέμορφο -τιμής ένεκεν- ’Michelangelo’ του JIMMY CAMPBELL (ένα πανέμορφο κομμάτι του ’67) .
Σε όλο το concept με ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο, τοποθετήθηκαν παντού μηνύματα από όλο τον κόσμο. Φωνές ελπίδας , πόνου , απόγνωσης , μετάνοιας και συγγνώμης... μιας κουβέντας που ίσως δεν πρόλαβες ποτέ να πεις...(στο 3 track στο ’fan messages’ κάπου κοντά στο πρώτο λεπτό θα ακούσεις και την ελληνική φωνή!)Άσσος στο μανίκι?Το ότι είναι ένα άλμπουμ που ενώ σου ανακατεύει την ψυχή και σε βγάζει στον δρόμο για την κάθαρση έχει την ιδιότητα να σε εξυψώνει ταυτόχρονα και να σου δίνει το τελικό πέταγμα για την μεγάλη ανάσα της απελευθέρωσης.
Πανέμορφα ντυμένο με την ωραιότερη φωνή που θα μπορούσε να βρει ποτε ο ARJEN σαν αυτή του JASPER ,και που αποδίδει τα μέγιστα από συναίσθημα έως το τέλος. Μια καλλιτεχνική και άνετη φωνή της κλάσης του FR. MERCURY τολμώ να πω, και αυτο δεν είναι κάτι που το αντιγράφεις ή το μιμείσαι.. απλά το έχεις...
Τελικά ναι... είναι μια.. τέλεια μέρα...‘ ..shut down the guilt machine and wash your conscience clean of yesterday..’
Ελένη Λιβεράκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...